Hogy telik nállatok idén a karácsony?
Először is sziasztok!:)
Hát nállunk idén nem lesz olyan a karácsony mint az elmúlt években sajnos.A lényeg hogy együtt vagyunk a gyerekekkel és a férjemmel erőben és egészségben de azért kicsit szomorú vagyok a roszabb anyagi körülmények miatt.Ti hogy áltok ezzel?Roszabb nektek is vagy tudjátok tartani a szintet az előző évekkel?Esetleg tippetek lenne hogyan lehet készülni ajándékokkal olcsón?Esetleg saját készítésű dolgokkal?Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
nekünk olyan lesz mint az előző években :)
felnőttek nem ajándékozzák egymást, csak a gyerekeknek adunk, férjemmel egymásnak se veszünk semmit :)
az első karácsonyra sok ajándékot vettünk, jó sokat költöttünk (mármint kinek mi a sok, olyan 20.000.- összegben vettünk ajándékokat az egész család nevében, ugye a bébi játékok elég sokba kerülnek, mint pl. a hintaszék meg játszószőnyeg, meg 1-2 apróság volt).
szóval azóta minden évben megcsinálom, hogy a megunt játékokat eladom november végén, akkor már elég jól mennek a karácsony miatt, kicsit többért lehet eladni mint máskor. azt a pénzt mindig az ajándékokra költjük, plusz még hozzáteszünk egy olcsóbb, 2-4.000.-os legot, így mindig szép, minőségi játékot tudunk venni :)
idén egy márkás, nagy, jó minőségű játék konyhát vettem használtan, mondhatni ingyen volt így és még mellé fért egy társas meg egy állványos játékasztal szintén használtan.
és mondjuk a lényeget elfelejtettem írni, hogy én szeptemberben már megveszem az ajándékokat mert akkor olcsóbb, így jön ki úgy, hogy majd duplájáért tudom eladni következő évben mint amennyiért vettem :)
remélem jó tippet adtam :)
Szia!
Mi is elég padlón vagyunk anyagilag,de egész évben a karácsonyra készülök,hogy a gyerekeim ne érezzenek semmiben hiányt.Ha volt valahol játék(nálunk ez most kizárólag Lego)akció,akkor megvettem,amit akartam,és ugyanígy voltam a könyvekkel is.
Én minden évben sokféle ajándékkal készülök,mert csak tőlünk kapnak a gyerekek ajándékot.Szenteste és a karácsony 2 reggelén is van ajándék a fa alatt.
Ez lesz 8 év óta az első karácsony,amikor Szenteste nem leszek itthon,mert éjszakás leszek,ez visel meg leginkább:(!Sajnos arra már nem maradt szabadságom,mert felemelték az óraszámunkat.
Egyébként én is úgy csinálom,ahogy az előző válaszoló írta,hogy amit már nem használnak,azt tovább adom,és így mindig van az újakra pénz.
A férjemmel egymásnak mi sem veszünk ajándékot.
Köszönöm a válaszaitokat.Már megvan a gyerekek ajándéka kb 12ezer forint értében (ketten vannak).Én is vaterázok de én bután csináltam mert évközben adogattam el a megunt játékokat és ruhákat de jövőre októberben és novemberben fogom.Nagyon jó ötleteket adtatok:)
Apával mi úgy ajándékozunk,hogy ammire nagyon szükség van azt megvesszük ilyenkor magunknak és az az ajándékunk.Idén laminált parketta a nappaliba és beltéri festék.Hát ez van,ezek a fontosak de én ennek jobban örülök mint egy márkás parfümnek vagy hasonlónak.Nagyszülöknek idén fejenként 2000ft-ot szántam ajándékra.Mindenük megvan így vicces vagy maradandó ajándék lesz.Nagyiknak a gyerekekről fényképes főző kötény,papáknak díszpárna a gyerekekről és nagyszülőkről a másiknak pedig mágikus bögre.Meleg hatására látszódik a fénykép.Hál istennek mindenük az unokák így biztos örülnek neki majd.Hát ennyi az idei karácsony és köszönöm a válaszaitokat még 1x:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!