Anyukák, ti készítetek ajándékkal teli cipősdobozt a rászoruló gyerekeknek?
Én is már több éve szoktam minden decemberben készíteni 2-3 cipősdobozt, mikor mennyit tudunk összeállítani. Korábban általában tini lányoknak való csomagot készítettem, mert inkább nekik való dolgokat tudtam összeállítani: jópofa zokni, harisnya, kesztyű, sál, ékszerek (gyöngyös karkötő, nyaklánc), hajcsat, fésű, nem folyékony kozmetikai szerek, pl. pipereszappan, édesség (megkérdeztem, lehet bele édességet tenni), díszobozkák, , plüss figurák... hirtelen ezek jutnak eszembe.
Tavaly télen adtam egy nagy zsák babaruhát is nekik, azt nem tettem bele cipősdobozba, de így is elfogadták, nagyon örültek neki. Idén még nem tudom, mit fogok készíteni.
A gyerekeim kinőtt ruháit egy ismerős családnak szoktuk mostanában odaadni, akik nehéz helyzetben vannak.
Én idén készítek először. Egy deichmannos cipősdobozt töltöttem meg, átlagos méret. Szerintem legfeljebb a gyerekcipők doboza az, ami pici de a normál felnőtt cipők dobozába azért elég sokminden belefér. Az enyémbe ezek fértek (8 éves kislánynak):
- vastag zöld harisnyanadrág
- hajpánt
- origami papírok
- könyv az origami hajtogatásról
- egy pakli kártya (párkeresős és memória)
- angyalkás plüss figura
- muffinos kitűző
- matricák
- gyerek testápoló
- gyerek ajakápoló
- cicás notesz
- bohócos golyóstoll
- egy csomag mikulásos zizi cukorka
- egy tábla csoki
- egy csokimikulás
- egy szem szaloncukor
1-2 dolgot vettem bele, van amit itthon találtam mert tévedésből megvettük/kaptuk.
Szerintem nem fog megolvadni a csoki, azért most tél van, de én beleteszem egy kis nejlonzacsiba külön.
A mi ovink is csatlakozott a felhíváshoz, aminek és személy szerint nagyon örülök. Tavaly is csináltunk már cipősdobozt, akkor a gyerekeim még túl kicsik voltak, de idén már értik miről van szó és örömmel vettek részt benne. Mivel mi nem állunk túl fényesen anyagilag, megegyeztünk, hogy egy doboz készül, eldöntötték, hogy legyen fiús és magukból kiindulva kb 3 évesnek szánják. Mi ezt tettük bele (és összesen kb 1500 ft-ot költöttem rá, minden mást otthonról tettem bele ami nemhasznált vagy újszerű volt:
- műanyag ivópohár, Micimackós, mert ez a lányom egyik kedvence és akkor szerinte biztos mindenki más is tutira szereti...
- fiús fogkefe 2 db-os
- apró mókás állatos matricák a4-es ív
- egy téli-mikulásos-karácsonyos verses/mondókáskönyv (leporello) és egy sokképes Franklin mesekönyv (a fiam egyik kedvence)
- általam kötött mókás kis hóemberke
- plüssmackó kb 25 cm-es
- színesceruza készlet tokban + hegyező
- oviszsák vállfával
- külön zacsiban némi édesség: müzliszeletek, keménycukorka, mamba, gumicuki (remélem jól bírják majd a hőmérsékletingadozást)
- számtanítós párkeresős kártyajáték
- egy kis kukásautó
- egy kis csomag műanyag dínó
és egy fényképes üdvözlőlap kpár kedves sorral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!