Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell hasznalni a kendöt?...

Hogy kell hasznalni a kendöt? Mikortol lehet?

Figyelt kérdés

Egyre több anyukat latok, aki kendöt hasznal, leginkabb babakocsi helyett, bevasarlasnal, postan, stb... Nagyon szeretnek en is, mert eddig csak pozitiv oldalat latom. DE! Elkepzelesem sincs, hogy hogyan lehetne ezt biztonsagosan hasznalni. Hogy kell felkötni? Mikortol lehet hasznalni? Neztem mar videokat rola, de az megsem olyan mint a sajat tapasztalat :)

Elöre is nagyon-nagyon szepen köszönöm a segitsegeket!

38 hetes kismama

2012. nov. 26. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az volna a legjobb megoldás,ha elmennél olyan találkozóra,rendezvényre,ahol gyakorlott édesanyák mutatják be Neked.A videó nem az igazi és szerintem itt leírva sem lehet olyan átfogó képet adni,mint élőben.

Érdeklődni meg be tudsz ugrani egy bababoltba,ahol forgalmazzák és valamit is hozzáértő eladók vannak ott.

Én mondjuk sosem hordoztam (kisfiam nem szerette),de én így tettem volna.

2012. nov. 26. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Újszülött kortól lehet már használni. A megkötésére több mód is van, mint ahogy többféle kendő is. Méretileg is különbözőek, attól függ ki milyen magas, illetve mekkora babát fog hordozni. Én kb. 170-172 cm vagyok és egy bababiziben vettem a kendőm, a legnagyobb méretet. Először kicsit megijedtem, hogy túl nagy, de mire magamra kötöttem már "eltűnt" a hossza. :) Első babámnál leginkább otthon használtam, mivel ő esténként nagyon nyűgi volt és 1 órát kellett vele járkálnom a lakásban, ölben, hogy kibírja a fürdésig, a karom már nem bírta. Ő akkor már néhány hónapos volt (nem emlékszem pontosan). A kisebbik gyermekem 2-3 hetesen már beleraktam, mint egy kis kenguru úgy kuporgott az ölemben. Utcára még nem használtam, de ha nagy hó lesz, hogy a babakocsival nem tudok közlekedni, akkor valószínűleg így fogom vinni a kicsit, mikor viszem a nagyot oviba. A kiságy rácsára is lehet kötni, mint egy hintát és abban hintáztatni a babát. Nálunk most jelenleg a nagy hintázik benne, mert simán elbírja a 20 kg-ját. :) Én is a neten található videókból tanultam meg a kötést, bár igényel egy kis gyakorlást. Mire gondolsz pontosan a biztonságos használatnál? A baba gerincét megfelelően megtámasztja, nem esik ki belőle a baba, a csomó sem oldódik ki.
2012. nov. 26. 21:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia:)!

Tájékozódáshoz hozok Neked cikkeket:), és mellette azt javaslom, hogy akár már most várandósan, keress fel hordozási tanácsadót, aki segít helyesen használni a kendőt:), apró trükköket mutat, hordozós "próba" babával megtanítja a kötést, hogy Neked a babáddal már flottul menjen:). Segítséget is adnak a megfelelő hossz kiválasztásában(elöljáróban ehhez annyit mondanék, hogy nem kell kifejezetten hosszú kendőt választani, csak azért, hogy többféle kötést is tudj kötni, tapasztalataim szerint épp elég ahhoz az egy- két kötéshez választani a kendőt, amit a mindennapokban használni fogtok:) )

[link]

[link]

[link]

Tanácsadók:

[link]

2012. nov. 27. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!