Akiknek nem volt semmi segítségük, hogy oldották meg az első pár hetet a tesó születése után?
26 hónap lesz a 2 fiú között, decemberben szülök.
Egyedül az van megoldva, hogy nem kell főznöm, a többit úgy néz ki egyedül csinálom majd, férjem sokat dolgozik,rá nem igazán számíthatok(lehet sokszor még fürdetésben sem)
Mire figyeljek?1-2 jó tanács?
Ó, nem nehéz megoldani ám! Nálunk 3 gyerek van, mindegyiknél ugyanez volt a felállás. Mi egykék vagyunk, még a nagyszüleink em élnek, tehát mint a kisujjam. :) A férjem munka után az első fél évben 2-3 naponta főzött óriási adagot, amiből két adag lefagyasztásra került. Mikor úgy alakult a munkája hogy az épp esedékes napon nem tudott volna főzni, csak kivettem a fagyasztóból egy adag hamit és a mikróba beraktam. A legnagyobb gyerek iskolás volt már mikor a harmadik megszületett, így őt már nem kellett suliba kísérgetni és elhozni, a középső pedig még szerencsére nem volt ovis. De ez nálatok sem áll fenn, akkor lenne problémás a dolog.
A házimunka apránként haladt előre. Pl egy nap a fürdőszoba egyik fele, másik nap a másik, stb... Egy aranyszabály volt minden gyerek születésénél: babát sírni nem hagyunk! Vittem hordozóban mikor zuhanyozni mentem, vittem a konyhába ha ott volt dolgom. Sokszor magamra kötöttem mei-taiban. Ha a főzés nálatok is megoldott, egyáltalán nincs min aggódni. Nincs olyan házimunka amit ne lehetne félbehagyni ha a baba téged hív. :)
Inkább arra figyelj majd, hogy a nagy hagyja aludni a kicsit. Nálunk inkább ez volt a nehéz.
Igazán köszönöm a válaszokat, most kicsit megnyugtattatok, már nem látom annyira "zordnak" a helyzetet:)
Mondjuk a takarítás már most is sokszor csúszik,mert elég hamar elfáradok:)De azért összeszedem magam, és nagyon odafigyelek, hogy szülés után se hagyjam el magam,aztán csak belerázódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!