Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a GYES-t megszüntet...

Igaz, hogy a GYES-t megszüntetik, és 2 év után az anyuka menjen vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
2008. máj. 26. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
a gyedet szüntetnék meg.a gyes jár akkor is ha 8 órás munkát vállalsz.
2008. máj. 26. 07:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is hallottam valamit, de nekem sem tiszta a dolog. A GYEDet kapja az anyuka 2 évig, igaz (munkabér alapján számolják)? A GYES meg utána van egy évig alanyi jogon. Ez engem is érdekel...
2008. máj. 26. 08:00
 3/9 anonim ***** válasza:
pont ebben a cipőben járok.ne aggódjatok.ha lejár a gyed és elmész dolgozni akkor a gyest nem fogják megszüntetni.utánajártunk a férjemmel azért tudom!
2008. máj. 26. 08:03
 4/9 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet azzal, aki GYED-re nem jogosult csak GYES-re? Akkor ő az új rendszer szerint továbbra is a GYES-t kapja éppúgy 3 évig?

De akkor mi ebben a változtatás?

2008. máj. 26. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Örüljetek neki,hogy otthon még így van.Nekem itt,Ne´metországban a fizum utánn kaphatom a 70%-ot 1 e´vig,vagy 2 évig 35%-ot.Ráadásul szülés uta´n 8 héttel kellene dolgozni,ha nem akarunk,akkor egy írásos megnyilvánul´st kell benyújtani a fönöknek.Itt nincsen semmi féle 3 évig itthon marada´s.De lehet,pénz nélkül.
2008. máj. 26. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
én nem hallottam semmi ilyet, de ha őszintén belegondolunk, nagyon sok a szociális juttatás magyarországon!ezen kellenne váltosztatni valóban.én is szeretnék minnél tovább otthon maradni majd a babóval, de ilyen, hogy 3év sehol nincs rajtunk kívűl a világon.a 2év talán elég lenne.a munkabér utáni juttatás,az alanyi meg nem biztos hogy mindenkinek kellenne, hogy járjon:S
2008. máj. 26. 12:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem így is sokan visszamennek két év után, mivel a GYES nagyon kevés. De a GYED-et akarják eltörölni. Tehát aki csak GYES-re jogosult, annak ez nem változás, csak annak, aki GYED-re is jogosult volt. Elég szemét dolog szerintem is, de tény, hogy Magyarországon jóval több a szociális juttatás, mint máshol, igaz viszont, hogy máshol az apukák keresnek annyit, hogy meglegyenek egy fizetésből is általában. Csak ott a gond, ha valaki egyedülálló, na azt megnézem, hogy mit csinál majd csak GYES-sel. De nem tudom, hogy ezt mikor akarják majd bevezetni, szerintem akik még a módosítás előtt vállaltak babát, azok még kapni fognak GYED-et.
2008. máj. 26. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát a Gyurcsányék most ezt akarják!
2008. máj. 28. 10:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én most járok a tb be ,mert lejárt a munkaviszonyom és magamnak kell mindent igényelni.Jan 1től annyi változott,hogy gyedet csak munkaviszony után kaphatunk-tehát munkanélküliről nem mehetünk el,tavaly még lehetett...a tbs nő nem mondott egy szót sem erreől azt viszont mondta,hogy rebesgetik,hogy jövőre nem 70%lesz a tgyás és a gyed hanem csak 50,de ez csak terv nem tudta megmondani mi lesz belőle.DE pl.dec.végégén nem tudták pl,hogy jan 1től megvált ez a gyedes dolog is,így semmire sincs garancai azt mondta.
2008. jún. 1. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!