Mosható pelenkát használók, mennyibe került egy szett?
Hány darabot, mennyiért, milyen márkát vettél?
Egy nap hány fogy, hány naponta mosod, mennyi idő alatt szárad!
Patentos vagy tépőzáras?
Pici baba kora óta ezt használod?
Mivel mosod, hány fokon!?
Hány darab kell ha csak ezzel pelenkázol?
Ha azt a kis plusz megterhelést bírni fogod ami a mosásukkal jár, akkor biztos vagyok benne, hogy be fog válni nektek. A babának kényelmes és egyértelműen olcsóbb.
Sok sikert kívánok hozzá!
Hát nekem nem büdösödik egyáltalán.
Az Ikea pelenkatároló ládáját használom benne ecetes víz. (nem légmentes)
Amíg ellepi teljesen, addig semmi szaga nincsen. 3 naponta mosok, mert addigra van annyi, amivel megtelik a gép (kb 15 db belső és két külső, meg 20 db betét)
A készletem: 20 db belső (legtöbbje saját kezűleg varrva) 3-4 db külső (Popolini, Csimota, Flip) és 30 db betét (ikea 33x33-as kéztörlő kendője és Csimota bambusz hajtogatós)
Az egész került kb 40000 Ft-ba. De újonnan megvéve sem kerülne többe pl. Csimotából mint 70000 Ft) Ez ugye nem több mint 15 zsák eldobható, ami jó esetben is 8-10 hónap alatt elfogy. Ja és nekem 2 pelenkásom van, szóval nálunk 4-5 hónap alatt elmenne ennyi.
Ja és a kérdésekre a válaszok:
Hány darabot, mennyiért, milyen márkát vettél? 20 db belső 4 db külső 20 db ikeás kéztörlő 10 db bambusz dupla betét 6-8 db különböző zsebes és AIO (apunak)
Márkák: Csimota, Fidini, Popolini, Kushies, Minkey, Coolababy (ez szär, nem ajánlom), shinies (kicsi, nem jó végig)
Egy nap hány fogy, hány naponta mosod, mennyi idő alatt szárad!
Patentos vagy tépőzáras?
2 gyermeket pelenkázok az egyik 2,5 éves 15 kg-os napi 3 db pelenkát használ, mert már bilizik. Korábban 5 db fogyott. A másik 3 hónapos 6 kg-os napi 6 db pelenka kell (minden szopi után cserélem, kivéve éjszaka)
Van tépőzáras és patentos is. A tépőzáras azért jobb, mert jobban rá lehet igazítani, de a tépőzár hamar tönkremegy, kibolyhozza a pelenkákat(tudom vissza kell hajtani, de nem mindig jut eszembe) és le tudja szedni a nagyobb gyerek magáról, vagy ha már gyenge a tépőzár, akkor lejön magától. A patentos stabilabb, és apa is fel tudja adni, ha megmondom neki hanyadik patentot használja. Futtában is rá lehet adni a gyerekre, ha előtte bepatentoztam, olyan lesz mint egy bugyipelus.
3-4 naponta mosom T*mi kristály mosóporral ecettel öblítve, 1 nap alatt szárazak. Az AIO-okat szellősebben teregetem (lelógatom egy csipeszről)
Pici baba kora óta ezt használod?
Igen mind a 3 fiamnál 1-2 hónapos korától, amikor elfogytak az ajándékba hozott 2-es pelenkák
Mivel mosod, hány fokon!? T*mi kristály mosóporral ecettel öblítve 60 fokon
Hány darab kell ha csak ezzel pelenkázol?
Könnyű kiszámolni: 5kg-os mosógépem van amibe a 15-16 db pelenka fér betéttel együtt (kisebb korban több, mert akkor nem kell még a plusz betét) 1 nap alatt száradnak, vagyis amíg a 15 db szárad kell még 4 vagy 6 db amit használsz. Így jön ki a 20 db. Ha sűrűbben mosol kevesebb is elég, ha nagyobb a géped (pl 7 kg-os) akkor több kell, de akkor elég 4-5 naponta mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!