Kinek a jelenlétéről mondanátok le, ill. kihez vinnétek a gyereket ilyen helyzetben?
2. gyermekemet várom. Közeleg a szülés időpontja és ki kell találni a "menetrendet".
Eddig olyan természetes volt, hogy édesanyám és a párom lesz ott velem szüléskor (felváltva, párom nem bírja a "kényes" helyzeteket, előzőnél is csak a burokrepesztésig volt benn). Két nagypapa nem él már, így adott volt, hogy anyósomhoz visszük a nagyot (4 éves). Viszont a lányom egyre inkább hangoztatja, hogy nem szereti a mamát (ő tényleg csak felügyeli a gyerekeket, nem törődik, játszik velük, csak eteti, itatja, fürdeti őket ha kell), hiába mondjuk neki, hogy ez nem így van. Ha visszük hozzá, hogy ne legyen sértődés, akkor rendszerint 5 perc után haza akar jönni, ha otthagyjuk akkor hisztizik, úgy kell elrohannunk, hogy ott tudjuk hagyni (állítólag utána már nincs baj).
Most elgondolkodtam rajta, ha esetleg vinni kell, akkor nem szeretném, ha dupla "stressz" lenne neki (az új jövevény, és miatta kell a "nemszeretem" mamához menni).
Mit tennétek?
Lemondanátok a párotok jelenlétéről, vagy a nagyobbat kellene kitenni ennek a szituációnak?
Ha előre tudnám, hogy mikor kell mennünk nem lenne gond, mert a mamát idehoznánk hozzánk (10 km-re lakik), de hosszú távon nekem sincs energiám hozzá (nekem sem a szívem csücske, de ezt nem éreztetem a gyerekkel).
A 3 gyerekes vagyok (már nem emlékszem hányadik válaszoló). Hidd el nekem egy 4 éves már ha olyan típus akkor mindenképp féltékeny lesz és törést fog okozni neki nem csak ez hogy mamára van bízva mikor jön a kistesó hanem azért is megharagszik ha te majd szoptatsz vagy nem tudsz rögtön rá figyelni, vagy órákig ringatnod kell a kicsit vagy akármi lehet olyan ami bántja a kis lelkét...
Ha meg nem olyan típus akkor belátja és felfogja mert már 4 éves és nem kettő :) hogy ez csak pár óra max. 1 nap volt és előtte sok száz napot veled tölt meg többszázat is fog még...nem olyan jelentős ez az egy nap szerintem.
Ha teljesen idegen valakire hagynátok idegen helyen, na az gázabb, de a mamát azért ismeri, tudja mire számíthat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!