Karácsony hangulat, mit lehet tenni azért hogy a gyereknek szép emlékei és ne szép tárgyai maradjanak a Karácsonyról?
Na ez az aminek magatol kell jönnie.
szerintem ha békessegben tellik egy karácsony mindegy mit kapott a gyerek a meghittség eleve ott lesz es mély nyomot hagy benne.
Azért a kettő nem zárja ki egymást!
Mármint itt annyiszor olvasom,hogy aki többet költ a gyerek ajándékára, annál nincs is meghittség! Miért ne lenne?
Úgy kell csinálni!
Az enyém 1 éves lesz karácsonykor, tehát még pici. De mivel a díszeket, fényeket imádja, ezért agyon díszítem a házat. Még a kerti fenyő is kap fényfűzért. Minden este gyújtok illatos gyertyát, csinálok mézeskalácsot.
És igen, sok ajándékot is fog kapni!:)
Szerintem az előkészületek, a ráhangolódás is fontos.
Mi sütünk majd mézest, minden advent vasárnap lesz meleg kakaó, süti. A lakást közösen díszítjük fel, elővettem a karácsonyról szóló könyveket (imádja), többször hallgatunk majd karácsonyi zenét, lesz adventi naptár, és elmegyünk a Mikuláshoz Nagykarácsonyba.
Ajándékok: kis doboz lego duplo, Anna, Peti, Gergő könyv, szerszámos láda.
A lényeg a közösen eltöltött idő, sok játékkal.
Azon kivül amit leirtak: 2-3 évessel is lehet tanitani már karácsonyi éneket.
Kell meghatóbb szenteste?
Miért a kettő kizárja egymást????? Ha nagy értékű, sok ajándék van, akkor nem lehet meghittség, vagy fordítva minimális ajándék és csupa csupa szeretet?
Mi karácsonykor veszünk a gyerekeknek nagyobb ajándékot, szerintem idén sem keveset fogunk költeni. De emellett mindent megteszek, hogy a Karácsonyból ne az maradjon meg nekik, hogy ajándékot kapnak. Minden évben díszbe öltöztetjük a lakást, közös dísz és ajándék készítés, mézes sütés és díszítés, minden nap adventi kalendárium ablak nyitogatás, illatos narancsot készítünk, esténként karácsonyi illóolajat párologtatok, és egy évben sem maradhat ki hogy ellátogassunk a kedvenc Betlehemünkhöz, akár többször is és a karácsonyi vásár a télapóval.
És ugyan nem csak ilyenkor kellene, de apa megpróbál emberi időben hazaérni, hogy sokat lehessünk együtt és gyönyörködhessünk a lakásban és beszélgessünk az ünnepekről, a Jézuskáról, és én is megpróbálok legyűrni minden feszültséget és a végletekig türelmes maradni, még akkor is amikor egyébként már szakad az a bizonyos húr.
Számomra fontos, hogy a gyerekek érezzék ez az ünnep más az egész készülődéssel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!