Mi a teendő, ha elrontották a születési anyakönyvi kivonaton a kislányom nevét? SOS
Megkaptuk postán a lakcímkártyát, rossz névvel, most a születési anyakönyvi kivonatot is...
A baba karszalagján, zárójelentésén, egészségügyi könyvén, oltási kiskönyvén helyesen szerepel a név!
Mit tehetünk???
Azt kell tenned amit a 6-os válaszoló írt. A kórházban az anyakönyvvezető felvette az adatokat és ha jól emlékszem azt alá kellett írni. Előkeresik a papírt és az alapján szerintem kötelesek javítani. Az, hogy a kórházi papírokon mi szerepel, nem jelent semmit, hiszen a kórházi dolgozóknak nem kell tisztában lenni az anyakönyvezhető nevekkel, azt az anyakönyvvezető veszi fel hivatalosan.
Így lett a szobatársam kisfia Dzsuliánó helyett Dzsúlió. Az anyuka a Dzsuliánó nevet diktálta be, ez is került a papírokra, de pár naposan, az anyakönyvezésnél kiderült, hogy így nem lehet adni, így lett Dzsúlió.
Szia
6os vagyok. Mit rontottak el pontosan. Nekünk végül is "csak" egy betű hiányzott a végéről. Zsófi lett Zsófia helyett. Addig nem is tudtam, hogy a Zsófi is anyakönyvezhető már. De így is, hogy ingyen javították, így is sok idő, hiszen anyakönyv kell a TAJ kártyához, GYEDhez, anyaságihoz stb. Így ezt mind újra kellett intézni.
Köszönöm szépen a válaszokat, már utánajártunk a dolgoknak, a hibát beismerték és kijavították.
A mi esetünkben is Zsófia helyett Zsófi-ként lett anyakönyvezve a kislányom, holott mi mindig hangsúlyoztuk, hogy ő Zsófia, mert tudtuk, hogy újabban lehet így is anyakönyveztetni. A kórház hibázott, amikor továbbította a papírokat, de beismerte, kiadtak egy igazolást, miszerint ők hibáztak, így ingyen átírták az anyakönyvet és a lakcímkártyát...
Szóval mégiscsak kellett a kórház is hozzá. Igen, én is így gondoltam.
Jó, hogy elintéződött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!