Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szoptatás miatt nem fogyok?

A szoptatás miatt nem fogyok?

Figyelt kérdés

5 hónapja szültem, szoptatom a kisfiamat. 3 hónapos kora óta heti 3-5 alkalommal lejárok az edzőterembe kb. másfél órára. Kardiozom is és erősítek (hasizom, comb) is. Mégsem fogyok, és úgy látom, hogy nem lesz jobb alakom sem -laposabb has, kerekebb fenék, vékonyabb lábak.

Normálisan étkezem, sok gyümölcsöt eszem, nem zabálok, az utóbbi pár hétben hanyagolom az édességet (azelőtt napi 1 túrórudi befigyelt) és napi 2 liter folyadékot (szoptatós és zöldtea mézzel, víz) biztosan megiszom.

Ha majd abbahagyom a szoptatás, lesz látható eredménye is az edzésnek?

Fogyókúrázni/diétázni nem merek, nehogy elapadjon a tejem.

2012. nov. 7. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Mint tudjuk az izom nehezebb mint a zsír és lehet hogy most átdolgozod a tested ezért egyenlőre kg-ban nincs látszata.Majd hirtelen leszalad!
2012. nov. 7. 22:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Ennyi edzés és evésre való odafigyelés után elmennék egy vérvételre, első körben pajzsmirigy- hormonokat nézetni, ha az negatív, akkor tovább- tovább erőltetni a dolgot.

Én 24 kilót híztam a terhesség alatt, 10 maradt rajtam. Szopi alatt diéta(1400 kalória, nulla cukor és finomított liszt, magas cukortartalmú gyümölcs vagy zöldség) és mozgás(heti 5x- 6x 40 perc) ellenére is visszahíztam, a terhesség előtti súlyomhoz képest 30 kiló lett rajtam pluszban. Vérvétel, pajzsmirigy oké. Éreztem, hogy valami nincs rendben, hiába mondták, hogy a szopi végével fogyni fogok. Egyrészt sokáig szerettem volna szoptatni a lányom, de e mellett ez a túlsúly nem egészséges. Tehát nem nyugodtam bele a dolgokba. Ráakadtam a PCOS.hu- ra és "Öndiagnózissal",(ez úton is üzennék valami rondát az akkori nődokimnak...) PCOS- re kezdtem gyanakodni, amit igazolt is az első új nőgyógyásznál tett látogatásom. Újabb vérvétel(amire már ő adott beutalót PCOS- inzulin rezisztancia gyanú miatt), terheléses cukor- teszt, kiderült hogy a cisztás petefészek mellett/miatt jókora inzulinrezisztenciával büszkélkedhetek...meglett a hízás, nemfogyás oka. Mivel az én orvosom nem támogatja a szoptatás melletti gyógyszerszedést, megegyeztünk, hogy várunk, amíg a lányom elválasztja magát, de legalábbis kevesebben szopizik. Ez 3 hónapja következett be, most már csak 2x szopizik, és hirtelen leugrott 10 kiló. Magyarul a hormonháztartásom van olyan szinten felborulva, hogy folyamatos tartalékolásra állt be a szervezetem. Most megyek új vérvételre, és beállítjuk a gyógyszeremet, amivel a PCOS és az inzlin- rezisztancia kordában tartható, remélem, a fogyás is tovább halad.

Bocs a kisregényért, sajnos nagyon sokan árnak hasonló cipőben. Ne érts félre, egyáltalán nem állítom, hogy Nálad is ez a gond, pusztán azért írtam le a történetemet, mert azt gondolom, hogy nem szabad a dolgokba belenyugodni, rágni kell a dokik fülét, amíg ki nem derül az ok. Mert diéta és sport mellett nem okés a hízás/ nem fogyás.

2012. nov. 7. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy a szervezeted még nem állt vissza normál üzemmódba. A második gyerekem egy éves lesz, nekem nagyjából most kezdtek elindulni a kilók, eddig hiába csináltam bármit.

Én is kértem ilyen pajzsmirigyes vérvételt, mert már mindenre gondoltam, de az is oké.

2012. nov. 8. 07:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Én folyamatosan fogytam amíg kizárólag szoptattam,vékonyabb lettem mint a terhességem előtt, de ahogy egyre kevesebbet szoptattam úgy híztam vissza.Nekem pajzsmirigy problémám és pco-om van.Most fognak vizsgálni újra hormonszinteket, de visszatértek sajnos a tünetek is.Neked is érdemes lenne egy vérvizsgálatot kérned, a pajzsmirigyműködés megborulhat szülés után.
2012. nov. 9. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!