Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol kell nyilatkozni a családi...

Hol kell nyilatkozni a családi pótlék adózásáról, ha a munkáltatóm nem TB kifizetőhely? (új szept-i törvény)

Figyelt kérdés
Ma reggel volt a TV-ben, hogy aug. 31-ig nyilatkozni kell a szülőknek a családi pótlék adózásával kapcsolatban. Ott a munkáltatót emlegették. De akkor is ott kell, ha nem TB kifizetőhely? Mert nekem még nem szóltak... :-(
2009. aug. 12. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:

szia!

Én pont a héten töltöttem ki az enyémet és a páromét is.A munkáltatód fog adni egy nyilatkozatot,amit kitöltve kell nekik visszajuttatni.Rajta van a nyilatkozattevő adatai,az,hogy mennyi csp-t kapsz,és alá kell húzni,hogy a Mák-tól vagy a munkáltatódtól kapod-e.Rajta van még a gyermek adatai,és a házastárs,vagy élettárs adatai.Dátum,aláírás és kész.Mindenképpen kérdezz rá a munkahelyeden,mert ez az ő kötelességük.

üdv:10 hónapos kisfiú anyukája

ui.:remélem érthetően válaszoltam.

Ha valami nem tiszta,írj nyugodtan

2009. aug. 15. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk szept.18-ig kell nyilatkozni. Megkérdezik, hogy kapsz-e családit és van-e más jövedelmed ezen felül.
2009. aug. 15. 20:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszi a válaszokat! Azt hittem, valamit félreértettem és ezért nem válaszol senki... :-(

Azóta már küldtek egy nyilatkozatot (miután ÉN rákérdeztem), de azt az interneten is megtaláltam és elég érthetetlen...

Sebaj, valahogy megoldom. Nincs "kedvem" 36%-kal adózni azt a kevés családi pótlékot is...

Köszi a válaszokat!

2009. aug. 17. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!