Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi legyen a témája a novemberi...

Mi legyen a témája a novemberi szülői értekezletnek?

Figyelt kérdés
Elsősöket tanítok, kezdő tanító vagyok. Várom a segítséget!

2012. nov. 4. 17:45
 1/6 anonim válasza:
25%
Szerintem menj vissza a főiskolára, ha ilyen hülye maradtál.
2012. nov. 4. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ki lehetne térni a Mikulásra meg a Karácsonyra, úgy is lassan aktuális lesz. Gondolom ebben az iskolában is szokás mikulásos ünnepséget meg karácsonyi műsort tartani és akkor ezekkel kapcsolatosan lehet tájékoztatni a szülőket.
2012. nov. 4. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha elsős vagy, akkor elvileg november táján ki kell adnod a negyedéves értékelést (ezt a tájékoztató füzetben kell aláhúzgálni, a naplóban elvileg csak évvégi és félévi van). Mindenképp ennek kiadása után tartsd a szülőit. Ilyenkor el lehet mondani, hogy mit tanultatok eddig (röviden). Gondolom túl vagytok az előkészítő részen, esetleg már egy-két betűt is vettetek, matekból ötös számkör...Fel lehet hívni a figyelmüket, hogy otthon is gyakoroljanak a gyerkőcökkel, mert te a harminc kölyökkel nem tudsz annyit foglalkozni, hogy mindenki tuti legyen. Mi ilyenkor beszéljük meg a Mikulás ajándékot (kis csomag, ne édesség, ha lehet,nálunk a Miku hozza a radírt, esetleg valami fejlesztő füzetecske - persze mindez osztálypénzből). Nálunk van adventi-húzás. Szülők hoznak kinder figurákat, s egyet-egyet becsomagolok egy szem szaloncukorral, s húzunk a téli szünetig minden nap egy nevet (ha kell többet, ugye ez létszámfüggő), s örülhetnek neki a lurkók.

Ilyenkor el kell mondani, hogyan alakult az osztály eddig: általánosságban beszélj a magatartási problémákról, a hiányosságokról, én mindig hangsúlyozom a pontos érkezést a suliba (persze hiába), a felszerelés és lecke hiányosságairól (ugye ezekért elsőben meg még a szülő a felelős, ha a kölyök nem napközis). Persue dicsérd a gyerekeket mindenért, amiért csak lehet :-) Az egyéni problémákról (magatartás, EPSZ-es vizsgálat stb. csak négyszemközt).

El lehet mondani a hátralévő ütemtervet - szünetek, szombati munkanapok, közös programok, farsang, stb. - a félévi kiosztásának időpontját, meg hasonlók.

2012. nov. 4. 18:29
 4/6 anonim ***** válasza:
ja, és meg kell köszönni a szülőknek az eddigi segítséget és együttműködést.
2012. nov. 4. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Hármas tökéletesen leírt mindent (az első válaszolóval meg ne törődj...). Foglald össze az eddig tanultakat, némi kilátás a jövőre, hogy még félév előtt mi az, amire mindenképp kell időt szakítani, szülők otthon mire figyeljenek oda, esetleg mi az, amit maguk a szülők is meg tudnak tanítani a gyereknek, vagy mit érdemes még egyszer elmagyarázni. Karácsony lesz, így gondolom arra is ki kellene térni. Nálunk elsőben már volt karácsonyi műsor anno, nem tudom Te tervezel e. Én azt gondolom, hogy még kicsik hozzá, sok emlékem nincs a 20 évvel ezelőtti eseményekről, de azt tudom, hogy 6-7 éves gyerekek, akik még csak most kezdenek el ismerkedni a tanulással, nem biztos, hogy mindjárt verseket kéne mondatni velük. Max 1-2 dal, amit meg lehet tanítani nekik. Ha van problémás gyerek, azt a szülőkkel 4szemközt beszéld meg, mert nem biztos, hogy akarják, hogy más is fültanúja legyen, hogy kisfiúk milyen kis csíntalan :) Úgy gondolom kb ennyi.
2012. nov. 4. 18:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Hasznát veszem biztosan!!!

2012. nov. 5. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!