Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi lesz a táppénzem...

Mennyi lesz a táppénzem veszélyeztetettként ha minimál után kapom?

Figyelt kérdés

Most gyesen vagyok ezért lenne a minimálból számolva..

Veszélyeztetett terhesként munkámból adódóan táppénzen leszek amint sikerül a baba (remélem már az vagyok)

szóval mennyivel számolhatok?mennyi a N minimál és hány %át kapom majd?

Köszönöm!

2012. okt. 29. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Előző éved átlag bérének 60%-a táppénz.
2012. okt. 29. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól, hogy most GYES-en vagy miért számolnák a minimálbérből?
2012. okt. 29. 20:20
 3/4 A kérdező kommentje:

2008óta itthon vagyok.

Először veszélyeztetett terhesség majd szülés,gyed,majd közben a gyed lejártaelött jött a kislányom megint gyed,majd kivettem a szabijaim,és most gyesen vagyok 19.e óta.

A könyvelőm azt mondta hogy az a gond azért nem az előző évek átlagát ill a B165ezer után járó táppénzt kapnám mert nem a szabi elött mentem táppénzre..Így ha most sikerül a 3.babó akkor már csak a minimál utáni juttatásokat kapom.

Ezért érdeklődöm mindenhol de mivel ilyen összetett a kérdés sehol nem kapok maximális választ.S mivel el vagyok maradva a minimál fizetések terén is nem igen követtem hogy hogyan változik..így érdeklődök hogy mennyit fogok kapni,,ill mi a minimál bér.Köszönöm a válaszokat.

2012. okt. 29. 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:
ha nem volt a keresőképtelenséget megelőző év első napjától a keresőképtelenséget megelőző napig legalább 180 bérrel ellátott napod, akkor a minimálbér alapján kapsz táppénzt. A minimálbér most 93000/hó. Ennek a 60 %-a lesz a táppénzed. Szerintem a szabdi max 50-60 nap lehetett, úgyhogy a 93000.-minimálbérrel kalkulálj.
2012. okt. 30. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!