Hogy kerüljem el a babakocsis baleseteket?
Először is nézz körül,és ha nem biztos,inkább várd meg amíg elmegy,mert semmit sem ér az elsőbbséged a zebrán,ha nem adják meg.
Próbáld megbecsülni a kocsi sebességét,és lehetőleg akkor is szedd a lábad,ha úgy látod még messz van és nem jön,mint a vadbarom.Amúgy szerencsére igen ritkák az ilyen balesetek.Esetleg össze lehet fogni a többi lakossal,ha tényleg annyira lakóövezet,akkor fel kell keresni az önkormánzatot,hogy tegyenek fekvőrendőrt.(Bár lehet ezután az eset után már maguktól megteszik.)
Illetve neked sem kell rémeket látni.Tudom,hogy szörnyű ilyenről még csak hallani is,és mint kisgyermekes anyuka kikaparnám az ilyennek a szemét,aki azt hiszi,hogy csak azért mert kocsival an övé az egész világ.De tedd túl magad rajta,és ne rettegj,hogy veletek is ez fog történni,csak légy nagyon figyelmes.
Szia!
Én mindig úgy tolom a kocsit, hogy mellette megyek, mert engem könnyebb észre venni. Persze ez nem jelent semmit, mert ha barom a sofőr, akkor igazából mindegy, de nagyon körültekintően kell menni még a zebrán is, sőt a lámpánál is, hiába zöld. Az egyirányú utcában mindkét irányba nézni, stb. Szóval mindent tételezzél fel az autósról aki jön, és akkor nem lesz baj. Én inkább állok az út szélén a gyerekkel, de nem megyek, amíg nem áll mindenki, sokan hülyének is néznek, de nem érdekel.
A másik, hogy sosem tolom ki a kocsit a járda szélére, jóval beljebb állunk meg.
Sajnos nagyon oda kell figyelni, mert mások nem figyelnek.
Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!