Mi van ha terhes vagyok?
Sziasztok!
A követrkező lenne a kérdésem. Nem tudom biztosan mert csak jövőhéten fogok orvoshoz menni akkorra kaptam időpontot. De lehetséges, hogy terhes vagyok. Viszont kaptunk helyett a bölcsiben de nagyon adj uram Isten most rögtön módon. Gyakorlatilag ha sikerülne mindent elintéznem akkor jövőhéten kezdődne a beszoktatás. Az léenne a kérdésem, hogy mi lesz akkor ha jövőhéten kiderülne, hogy terhes vagyok? Vissza vennének még így is? Addig ameddig tudok vissza mehetek így dolgozni? Ebben az esetben akkor mire leszek jogosult? Két év munka után jöttem el gyedre és azóta is folyamatos a munkaviszonyom. A gyedem jövőhónapban fog lejárni.
Valaki tudna ebben segíteni?
Viszont ami miatt nem hiszem, hogy babás vagyok hanem valamilyen más okból nem jött meg az az, hogy 3 tesztem is negatív lett, viszont nem jött meg több mint két hete és a mellem is nagyon feszül.
Hmmm... Ha terhes is vagy, visszamehetsz dolgozni, ha olyan a munkahelyed, hogy fogod bírni. De, nem úgy van, hogy ha lejár a gyeded, akkor kiadják a szabijaidat? Tehát ha jövő hónapban lejár, akkor is még lesz bő 1 hónapod otthon (igaz nem tudom, hogy mennyi szabid gyűlt össze, és ha csak ki nem fizetik a szabikat). Azidő alatt még mindig el tudod dönteni, hogy mit akarsz csinálni, visszamész dolgozni (már ha bírod, és a főnökség is belemegy), vagy elmész táppénzre szülésig. Viszont így lehet, hogy nem járhat majd a gyerkőc bölcsibe, ha te amúgy is otthon leszel, ez meg a bölcsin múlik.
De nem írtad, hogy milyen munkaterületen dolgozol, az előző terhességednél meddig dolgoztál? A főnökségen múlik csak, hogy enged-e dolgozni.
De lehet, hogy csak a hormonok zavarodtak meg egy kicsit, vagy az idegesség játszik közre a késésnél, nekem 43! napos lett a ciklusom abban a hónapban, mikor a fiam az ovit kezdte (kicsit rástresszeltem).
Sziasztok!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. Akkor most egy kicsit megnyugodtam, hogy ha máég is terhes lennék akkor is lehetséges az az út, hogy dolgozzak még előtte mielőtt jönne a következő baba.
Az előző terhességemmel nem volt gond végig dolgoztam. Október közepéig dolgoztam utána szabira mentem és ezek után voltam szülési szabadságon. Ha abba a munkába mehetnék vissza akkor azzal nem lenne gond akkor simán bírnám és most sem lenne másként. Igen én is elkezdtem intézni a munkámnak a dolgait nehogy erről a lehetőségről lemaradjak. Eredetileg is november de legkésőbb januárban akartam menni dolgozni. Nem hiszem, hogy a bölcsi miatt stresszeltem rá, hiszen nem is számoltam már rá, hogy hívnak és ráadásul úgy, hogy gyakorlatilag rögtön vihetném is a lányom. Nem is tudom mit higyjek, hogy baba van e a dologban vagy sem. Az eszem azt mondja, hogy tuti nem. Mert nem voltak szabályosak a ciklusaim mindig volt 1-2nap de fél éve hó elején megjött mindig. A ciklus.hu szerint 10ére kellett volna megjönnie. Semmi. De még csak a jelét sem érzem. Viszont a szívem meg jobban hajlik, hogy baba van. Valószínű, hogy "csak" véletlen egybe esés, mert a lányom november elején lesz 2 hónapja, hogy abba hagyta a szopit de most már idegesít a dolog, hogy miért nem jön meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!