Megváltoztathatjuk gyermekünknek, a házasságkötéskor megjelölt családnevét?
Meglehet változtatni, de nem tuti hogy a gyereknek is jó lesz.
Mert születési neve akkor is a férjed neve marad, így minden hivatalos papíron majd azt is fel kell tüntetnie.
Pl férjem édesanyja nevén lett anyakönyvezve, majd az édesapja 3 évvel késöbb vette csak el anyósomat és ekkor lett az aposóm nevére irattatva. Minden hivatalos okmányban születési névként az anyja neve áll, és ez bonyolult sokan nem is értik, és sok helyen egyszerüen rosszul írják.
Tömeg név vagy sem, én szeretem annyira a férjemet hogy büszke vagyok rá hogy a gyerekeim az ö nevét viselik.
A másodiknak nincs igaza, mert én már felnőtt fejjel vettem fel anyukám lánykori nevét (családi okok miatt) és születési névnek is az új nevem van beírva. A régi nevem szőrén-szálán eltűnt.
Ui.: Attól még szeretheti a férjét, mert esetleg a gyerekeknek akarnak jót ezzel.
Minket meg sem kérdeztek erről.
2 éve házasodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!