Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötéskor nevet náltoztatok, hogyan továb?
Először személyi, mert az mindenhez kell.
Lakcímkárgya is.
Jogsi, TAJ-kártya, adókártya.
Útlevél.
Bankszámla-adatok. Földhivatal adatok.
Biztosítások.
Gáz, víz, villany stb. adatváltozás-bejelentés.
Igaz, a névváltoztatás ingyenes, de az iratok kicserélése nem. (Csak a TAJ és adókártya.)
Ha nem házassági névváltoztatás van, akkor csak a változtatás kerül 10 vagy 20 ezerbe, + mellé az iratok.
Ma már semmi nincs ingyen.
Természetesen az adatok átírásáért sem kell fizetni, csak bejelenteni telefonon (pl. víz, gáz).
Köszönöm a válaszokat!
Most nézem, hogy lemaradt egy 'b' betű a továbbból :)
Azt tudom, a személyi 1500, ehhez a lakcímkártya ingyen van.
Házasságkötés után okmányiroda, vigyed mindenhova a házassági anyakönyvit is. Személyiről papírt kapsz, majd küldik, lakcímkártya helyben kész. Jogsiról szintén papírt kapsz, majd küldik azt is. TAJ kártya helyből kész, csak ha nincs kész a személyid, akkor vigyed a házassági anyakönyvit. Apeh szintén igazolást ad, aztán majd küldik (én azt hittem, elfelejtették, mert kb 2 hónapba telt). Bankba menetem, átírták. Csekken maradt a lánynevem, mert olyan mindegy, úgyis fel kell adni :)
Szóval cakumpakk kb. 15 000 Ft-ba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!