Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket igényelhetek? Gyes,...

Miket igényelhetek? Gyes, gyed, tgyás, családi potlék, anyasági.

Figyelt kérdés

Most,juliusban szültem a Kisfiam.Családi potlék,gyes tudom h alanyi jogon jár és az anyaságihoz is megkaptam az igazolást.Igazábol a gyeddel és a tgyással vagyok "meglöve".ugy tudom a felsö és középfoku nappali tagozatos tanulmányk beleszámitanak.nah most én 2004-2008tavaszig tanultam gimiben nappalin,ésösztöl egyetemen nappalin idén februárig.

Aki ért ehhez egy picit az lécci segitsen!

Esetleg milyen telefonszámon tudnék érdeklödni,és a kitöltendö nyomtatványokat lehet kérni h kiküldjék??

Még annyit h egyedülálló szülö vagyok,jövedelem nélkül.Azönkormányzaton esetleg igényelhetek valamit,vagy igy csak a családi potlékom lesz magasabb??

Ne nézzetek pénzéhesnek de ami jár azt ha lehet megigénylem:):)

Válaszokat elöre is köszönöm!!

Egy 16napos Kisfiu Anyukája:D

2009. aug. 9. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy a tanulmányok ideje beleszámít azoknak a napoknak a számába, ami tgyáshoz gyedhez kell. Csak a tanulói jogviszony alapján nem jár egyik sem, csak akkor ha munkaviszonyod is volt. Az, hogy az önkormányzatnál mi és milyen feltételekkel jár helyben kellene megérdeklődni.
2009. aug. 9. 13:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Munkaviszonyom ugy volt h nyári munka.Tavaly nyáron bejelentett külföldi munka,elötte lévö 2 nyáron pedig itthon.Hogy ez számit e nem tudom.

A választ köszönöm!

2009. aug. 9. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem Gyes jár végig. Azt még nem igényeltél?
2009. aug. 9. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Olyan munkaviszony kellene ami a szülés időpontjában is meg volt. Ha korábban megszűnt az nem igazán számít, illetve passzív jogon járhat tgyás, annak aki a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szül.
2009. aug. 9. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!