A barátom gyereket szeretne, de én még korainak érzem. Mit tegyek?
18 éves vagyok,most kezdtem az utolsó évemet a gimiben. A barátom 2 évvel idősebb nálam. Már nyár eleje óta kezdődött,hogy finoman utalgatott rá,hogy mi lenne,ha családot alapítanánk. (2 éve vagyunk együtt) Erről beszélgettem anyukámmal,és a barátnőimmel is,ők mind azt mondják,hogy igaza van a barátomnak,már itt az ideje. De én ezt nagyon korainak érzem,mert mi van ha pár hónap,és különmegyünk,én meg nem szeretnék egyedül maradni egy gyerekkel. Ha meg kerek perec megmondom neki,mit gondolok,félek,hogy elhagy. Mit tegyek? Segítsetek,kérlek.
18/L
18 évesen még bőven várhatsz. Meggyőződésem, hogy 10 20 éves férfiből 9 nem érett az apaságra.
Ráadásul arra is gondolni kell, hogy majd miből fogtok megélni, ő fog eltartani 3 embert a fizetéséből? Egy gyerek nem két forintba kerül.
Neked pedig lehet szerencsésebb lenne, tanulni érettségi után, hogy legalább egy jó szakmád legyen.
Persze ez a ti életetek.
Akkor tegyél le róla most is. A barátodtól meg (már ne is haragudj) elég önző dolog, hogy ennyire Rád akarja erőltetni ezt, amikor pontosan tudja, hogy Te nem akarod! Nekem eszembe sem jutott volna soha ráerőszakolni a gyermekvállalást a Páromra... Kérdezd meg a Párodtól majd ha egyszer kettesben lesz időtök kicsit mélyebben beszélgetni, hogy miért volna jó Neki az, ha úgy bólintasz rá valamire (olyan valamire, ami mindkettőtök életét, de a TIÉDET mindenféleképpen örökre megváltoztatja) hogy tulajdonképpen Te nem is akarod, csak Ő erőszakolja Rád ... Mennyire őszinte és szép döntés lenne ez a részedről? Egyszer majd a gyermekednek hogy mesélnéd el ezt a történetet? "Kislányom/kisfiam én aztán igazán nem akartalak, de apád annyira eröltette, hogy végül belementem." Szerinted melyik gyerek szeretné ezt hallani?:)
Nem tudom leírtam -e már ide korábban, ha nem akkor most megteszem. Az egyik barátnőmnek az anyukája szintén fiatalon lett édesanya, nem önszántából csupán azért mert a férje olyannyira akart gyermeket, hogy teljesen ráerőszakolta a saját döntését a feleségére. Mára a nő totálisan depressziós és a gyermekeit okolja a saját "hibájáért". Ezt a hibát úgy értsd, hogy úgy vállalta be a legidősebb gyermekét, a barátnőmet, hogy Ő valójában nem akart még szülni, csak a férje szerette volna nagyon.
Ameddig benned kételyek vannak, valamint nagyon a nem felé billen az a bizonyos mérleg a lelkedben, addig mindhármótok érdekében felejtsd el ezt a gyermekvállalás dolgot. Ha a Párod ezt nem képes elfogadni, akkor Ő csak egy felelőtlen, gyerekes kamasz, akinek meg pláne nem szabad szülni! Ha valóban megérett volna rá, eszébe sem jutna ezt így nyüstölni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!