Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kihez forduljak segítségért,...

Kihez forduljak segítségért, mit kaphatok?

Figyelt kérdés

A férjem szó szerint lelépett tőlünk, van egy 22 hónapos kislányunk és 28 hetes terhes vagyok.(Gyest kapok csak és a családit) És fele-fele arányban van egy házunk amit szocpolra vettünk.

Ő már kint van Kanadában, semmit nem tudok róla, beadtam a válást, az első tárgyalás szeptember közepén lesz.

Ha nem lesz bejelentett munkája, vagyis nem fog fizetni gyerektartást (nem is nagyon akar), akkor hogyan tudják rajta behajtani? Vagy megelőlegezik ha ő kint van? Ebből nekem mi lesz a hátrányom?

De ha mégis be lenne jelentve, akkor gond nélkül tudnak tőle vonni?

Én már megigényeltem a gyerektartást, és megkértem a ház kizárólagos használati jogát is.

Ő minden alól ki tudja magát húzni?

És én miket igényelhetek még? Csak emelt családit?

2009. aug. 8. 16:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Beszélj egy szakmabeli ügyvéddel, családsegítővel, ebben ők tudnak igazán segíteni neked.

De sajna szerintem az egyedülálló anyának járó családin kívül nem sok mindent fogsz kapni. Max az önkormányzatod adhat valami helyi támogatást.

a többit ügyvéd tudja.

2009. aug. 8. 16:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok mindent tudsz csinálni... Ha kiment Kanadába, akkor a gyerektartás behajtása majdhogy nem lehetetlen. Az sem egy-két nap, mire a bíróság döntést hoz. Be fogják őt is idézni, ha nem jelenik meg, akkor elhalasztják a tárgyalást (nálunk két hónappal későbbre tették). Utána - ha nem kell több tárgyalás -, akkor 15 nap után lesz jogerős. Annyit tehetsz, hogy elmész a bíróságon a végrehajtókhoz, kérsz egy végrehajtást a gyerektartásra, ha nem tudják behajtani, akkor ennek az igazolásával elmész a gyámügyre, és ott kérheted a gyerektartás megelőlegezését. Csak az nem biztos, hogy ha külföldön van, akkor megadják.

Amúgy nekem is 22 hónapos a fiam, én 2008 február óta próbálom megszerezni az állam által megelőlegezett gyerektartást, talán októbertől kapni fogom. Ilyen lassan megy a dolog. De szerintem keress egy ügyvédet, az tudni fogja, mikor mit hova küldj.

Amúgy sajnos ja, csak az emelt családi jár... Én is csak ennyivel kapok többet. Meg most igényeltem lakásfenntartási támogatást (ez kb. 5000 forint lesz, jövő hónapban fogom először kapni).

2009. aug. 8. 19:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Menj be a gyámhivatalba érdeklődni.

Ott tudnak igazán felvilágosítást adni Neked.

2009. aug. 8. 21:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát elég szomorú, h egy "apa" csak úgy meglép a felelősség elől. Joga van, kötelezettsége nincs?
2009. aug. 9. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!