Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez Bajnai...

Mit szóltok ehhez Bajnai terveihez? (bölcsi, családi napközi stb)

Figyelt kérdés

Kisvárosban lakunk és tegnap a kezembe akadt a helyi lap. Nemrég itt járt Bajnai és a gyerekek napközis ellátását elemezte. Eszerint 2010 jan 1-től növelik a csoportlétszámokat a bölcsibe 20 %-kal és természetesen több dadát is fognak foglalkoztatni ezzel 5000 új férőhely lesz. És 2012-ig 15- 16 ezer plusz férőhelyet létesitenek.

Támogatni fogják a családi napközik létesülését,mégpedig úgy hogy nem lesz bonyolult szakhatósági véleményezés, és ugyanez a családi gyermekfelügyeleteknél is.

Nos, Ti beadnátok olyan családi napközibe a gyereket, ami úgy nyilt, hogy egyetlen szakhatóság (gondoljunk csak egy egyszerűre, mint a tűzoltóság és az ÁNTSZ-ről nem is beszéltem) sem véleményezte?

2009. aug. 7. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem kár rémüldözni, mert ki fog alakulni a rendes menete. Amíg nem, addig én magam szemlézném meg többször és jó alaposan a "gyerekmegőrzőt".
2009. aug. 7. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
80%

Persze.

Miért, a te lakásodat megnézetted az ÁNTSZ-el, meg a tűzoltósággal, mielőtt hazavitted a gyerekedet?

A védőnő (jobb esetben) egyszer kimegy és megnézi, hogy van-e fürdőszoba, meg ilyesmi.

Ilyen szintű ellenőrzés a családi napközikben is lesz....

2009. aug. 7. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

nekem annyi bajom van a családi napközivel, hogy amíg a bölcsiben - oviban szakember felügyeletével hagyom ott a gyereket, aki felelősséggel tartozik, addig ez nem tisztázott a családi napköziben.

A több bölcsöde pedig még mindíg nem biztos hogy elég lesz a rengeteg kislurkónak.

Az én példám: 5 hónaposa írattam be a fiamat a bölcsibe, ami 40 férőhelyes 2010-re 204. (!) sorszámmal, az igazgatónő azt mondja, hogy szociális rászorultsági alapon lesznek majd a gyerekek besorolva, de óhajtott egyet és hozzátette - és akinek ismerőse van... azaz az én fiamnak esélye a bölcsire - szinte egyenlő a nullával és ezt a Bajnai sem fogja tudni rendbetenni.

2009. aug. 7. 15:49
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Az egyik ismerősöm éppen most fog családi napközit nyitni...igenis ellenőriznek mindent! Nem olyan egyszerű, rengeteg mindennek meg kell felelniük!

A Bajnai csomagot hagyjuk...nem lesz ez sokáig így, higgyétek el! Jön a választás, jön a Fidesz, törölnek mindent...

De amúgy sem árt, ha több lesz a bölcsis meg napközis férőhely...sok kismama visszamenne előbb dolgozni, mert muszáj (kevés a GYES), csak nem tudja hová rakni a picurt. Ezért aztán nem baj, hogy támogatják a többi megoldást is. Ezekre szükség van.

2009. aug. 7. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
33%

Én nem adnám be, ha csak nem lennék teljesen rákényszerülve.

A szükség sajnos nagy úr lehet. A következő kormány remélem visszaállítja a "régi" rendszert.

2009. aug. 7. 16:01
 6/6 anonim válasza:
Én olyan helyre adnám a gyerekemet, ahol szeretettel, figyelemmel, tisztelettel!, foglalkoznak vele, ahol a gondozó felnőtt személyében erre garanciát látok. Lehet állami bölcsöde, családi napközi, családi gyermekfelügyelet, csak az számít, hogy ki az a személy, aki a gyerekemmel foglalkozik. Nem garancia sem a szakképzettség sem a diploma sem az ÁNTSZ sem a tűzoltóság, ettől még szerezhet a gyerek maradandó lelki sérüléseket...Igen, lehet hogy Rozálhoz adom a 8. emeletre, ha látom hogy jó ott neki és biztonságban van.
2010. nov. 10. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!