Akik 2 gyerekkel vagytok otthon, mert a nagyobbat nem vették fel oviba, hogyan telik a napotok? Nekem nagyon nehéz.
Én nem rágom magam ezen, hogy nem fejlesztem a gyereket. Úgy állok hozzá, hogy nekem nem az a feladatom, hogy iskola előtt megtanítsam olvasni (nem téged akarlak bántani, csak kicsit sarkítom a dolgot) hanem hogy a hétköznapi dolgokat megtanulja. Mosogatás vagy pelenkacsere közben is lehet mondókázni, és egy ekkora gyereknek még olyan óriási igényei nincsenek.Nekik az is fejlesztés,ha anyával teregetnek, levelet gyűjtenek az udvaron, vagy bevásárolnak. Én mindig kérem a kisfiamat, hogy segítsen mondjuk a zsemlét beledobálni a zacskóba és közben számoljuk hangosan, vagy hozhat magának egyedül egy túrórudit, meg ilyenek. A nagyom 2,5, a kicsi 10 hónapos.
Szerintem ne azzal foglalkozz, hogy mit nem adsz meg neki (de biztos vagyok hogy minden szükségest fejlesztesz a gyerekedben) hanem azt nézd, mennyi mindent csináltok meg tanultok egy nap együtt!
Bocsi de kicsit bolond vagy míg azon agyalsz hogy miként hogy fejleszd a gyereket addig simán mondókázhatnál mesélhetnél neki... stb.
Nálunk 21 hónap van a gyerekek között tudom miről beszélek!!
Akár én is irhattam volna a fentieket. Nekem a nagy 3 éves, a kicsi 10 hónapos. Szinte soha nem tudok leülni a naggyal gyurmázni, ragasztani. Pedig már mindent kipróbáltam. A kicsinek bébihintát szereltünk az ajtóra, de őt csak az érdekli, mit csinál a nagy. Mindent szétrombol és a szájába vesz. Segitségem nincs. Én próbálok ezen nem aggódni, mert akkor legalább nem vagyok feszült. Sokszor tornázunk, táncolunk zenére, azt mindketten szeretik. A naggyal rajztáblára rajzolunk, egyedül ez kivitelezhető. Esetleg még a szines ceruza. Odakinn séta közben beszélgetünk, számok, szinek minden ami érdekelheti. Az oviban kb 20- 25 gyerekre jut egy óvónő, az sem foglalkozik többet a gyerekekkel. Én ezzel nyugtatom magam.
Engem jobban aggaszt, hogy nincs gyerekek között eleget. Sokszor megyünk játszótérre, de ott már nem igazán az ő korosztálya van, illetve nekem a kicsi csak úgy van el a játszón, ha fogom a karomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!