Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjünk külön életet?

Nikca kérdése:

Hogyan kezdjünk külön életet?

Figyelt kérdés
Én 24 éves vagyok a párom 27,4 éve vagyunk együtt de még mind a ketten a szülőknél lakunk.Mind a ketten dolgozunk,ő biztonsági őr 110.000 ft-ot keres én pedig konyhai kisegítő vagyok és 84.000 ft-ot keresek.Egyszerűen nem tudjunk,hogy kezdjünk külön életet?Félünk,hogy nem tudunk megélni ennyi pénzből.Albérlet,számlák....és majd esetleg gyereknevelés.Ő már így is 300 órákat dolgozik nem tud többet vállalni.Külföldre is kimennénk de nem beszéljük a nyelvet,ismerős sincs aki segítene...el vagyok keseredve...adjatok tanácsot.kérlek
2012. okt. 15. 11:21
 1/5 Jégtánc ***** válasza:
Gyereknevelésbe n akkor még ne gondolkodjatok.Kezdésnek albérlet.Nem kell nagy ,elég ha 1 szoba,vagy másfél.
2012. okt. 15. 11:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez nem annyira kevés pénz, ennél kevesebből élnek gyerekes családok!

Mikor mi összeköltöztünk a férjemmel, albérletben kezdtük, és én hónapokig minden egyes kiadást írtam. Így néhány hónap alatt már tudtam, mit engedhetünk meg magunknak. (Nálunk én vagyok a pénztáros.)

Biztosan tudnak a szüleitek is segíteni, legalább annyiban, hogy az otthoni bútoraitokból vihettek magatokkal, a többi meg alakul. Figyelni kell az akciókat, turikat, bizományikat, van ún. olcsó villamossági, ahol szépséghibás termékeket tudtok venni, ott a vatera stb.

Mi már 4 éve éltünk együtt, amikor sikerült jó áron lakáshoz jutnunk, de folyamatosan figyeltük a hirdetéseket, addigra tulajdonképpen mindenünk megvolt, igaz többnyire használtan. Most jár le egy 10 éves életbiztosításunk, abból felújítjuk az elektromos berendezéseinket és nyílászárókat cserélünk.

Mi hárman élünk annyiból, mint ti nektek kettőtöknek van, ebből nevelünk egy beteg gyereket és havi 50ezer forint megtakarításunk van (életbiztosítások, lakáskassza és egészségpénztár)). Ezt elég nehéz fizetni, pláne a téli rezsivel, de megéri, hiszen, mint írtam, 10 év spórolás után sok mindent meg tudunk csinálni a házon, segíteni tudjuk a szüleinket és a testvéreinket is.

Kívánok nektek, hosszú, boldog, közös életet! Vágjatok bele, egyszer úgyis el kell engedni a szüleitek kezét, ennél jobb alkalom máskor sem lesz!

2012. okt. 15. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is spóroljatok legalább 3-4 havi albérleti díjat tegyetek félre mert ha baj van lesz mihez nyúlni és a legtöbb helyen 1-2 havi kauciót is kérnek..

Ennyi pénzből meg lehet élni, mi is kb. ennyiből élünk és 2 gyerekünk van..

2012. okt. 15. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Az sem mindegy, hogy az országban hol laktok. Itt nálunk (megyeszékhely) átlagosan havi 30-40 ezer forint körül vannak a másfél szobás lakások (persze panel, ahol gázfűtés van, az drágább, bár ott meg visszajön a pénz a fűtésen). Én havi negyvenet fizetek lakbérre (azért ennyit, mert közelebb vagyok így a belvároshoz, korábban egy tizessel kevesebb volt, a régi lakásunkban, csak ott elég gyatra volt a napi közlekedés). Kb. 120 ezer a havi bevételem, ebből nevelek egy gyereket egyedül.

Szóval én azt gondolom, a ti jövedelmetekből meg lehet élni, csak azt is figyelembe kell venni, hogy különköltözéskor nem futja mindenre, amit az ember a szülőknél megszokott. Ha arra képesek vagytok, hogy pár dolgon jobban spóroltok, akkor nem hinném, hogy gond lenne, amíg van munkátok.

2012. okt. 15. 14:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat,nagyon jó hogy leírtátok a véleményetek,és tanácsot adtatok.Egyenlőre jöv hónaptól gyűjtünk.Én is hazaadok 40 ezer ft-ot anyuéknak és a párom pedig 50.000 ft-ot...a maradékból pedig félrerakunk.Remélem hamarosan elkezdhetjük az önnáló életet
2012. okt. 17. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!