Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van, hogy itt nem lehet...

Miért van, hogy itt nem lehet senkivel kulturáltan "vitatkozni"? -bővebben lent-

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy semmilyen témában-nem sorolom föl, mert hosszú lenne- nem lehet rendesen beszélgetni. "Te azért, én ezért és kész" ehelyett egymás fejéhez vágják a virtuális baltát, mert más a véleménye, vagy más az érvrendszere. Sokszor észreveszem, hogyha valaki normálisan leírja a véleményét, akik nem értenek vele egyet, egyből úgy felháborodnak, mintha valami tömeggyilkos lenne szerencsétlen, pedig csak máshogy gondolkodik...

Miért nem lehet itt rendesen beszélgetni?

2012. okt. 12. 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vagy nem, nem vagyunk egyformák. Amikor leírod a véleményedet, saját tapasztalatodat, az nem biztos, hogy másnak is tetszik, és akkor jön a lepontozás...lehet irígységből, lehet, hogy csak mert úgy érzi magát jól, ha leminősíti a válaszadókat. A kérdező meg olvashatja a vitákat, holott ő pl a hozzátáplálásról akart megtudni dolgokat. Pedig ez nem egy vitaoldal, itt mindenki értelmes, érdemleges válaszokat akar kapni. Lehetne normálisan kérdezni-válaszolni, ha az emberek modorálnák magukat és nem csak viszályt szítani jönnének fel az oldalra.
2012. okt. 12. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez függ attól is, hogy ki áll a másik oldalon. Volt olyan - igaz ritkán -, hogy nem értettünk egyet, de a végén megegyeztünk, hogy ő így gondolja, én meg úgy és ennyi. Olyan is volt, hogy privát üzenetet kaptam, mert nem értettem egyet valakivel, de mivel elég támadó és bunkó volt, nem reagáltam rá.

Én megpróbálok kultúráltan vitatkozni, de van, amikor elég nehéz. De eddig csak 1x volt, hogy a kérdező bolondnak nevezett, holott ő - nem csak az én véleményem szerint, hanem mindegyik válaszoló szerint - nem volt normális, hogy elszakadt a cérna.

Meg vannak azok a témák, ahol szinte biztos, hogy egymás torkának esés lesz a vége.

2012. okt. 12. 13:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a problémám, hogy sokan, ha nem értenek egyet másikkal, illetve javítom, ha a másik nem ért velük egyet, akkor ahelyett, hogy elgondolkodnának, hogy a másiknak is lehet esetleg igaza, akkor elkezdenek személyeskedni. Nekem is írt már olyat itt egy "kedves hölgy", hogy sajnálja a gyerekemet. Hát nekem ilyenkor szakad el a cérna.Ezek egyébként érezhetően fruszrált és buta emberek, de tény, hogy nagyon tudnak dühíteni.
2012. okt. 12. 13:51
 4/12 krisztivan ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretek vitatkozni(nem veszekedni!) de sajnos a való világban és szemtől szemben is egyre nehezebb ész érveket kérni és kapni az emberektől.Akkor mit várjunk egy névtelen,arctalan oldaltól?:-(( Ettől függetlenül a saját fiamat is arra szeretném nevelni,hogy igenis tudjon méreg és veszekedés nélkül érveni.Hiszen ha ez nem megy akkor hogyan fogja megtudni,hogy milyen sok oldalról lehet egy problémát megközelíteni? Sajnos ez egyre kevesebb embert érdekel és marad a sértődés és másik szapulása:-((
2012. okt. 12. 13:52
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Az tény, hogy nem vagyunk egyformák, másképpen gondolkodunk, más a véleményünk. De ezért miért kell lepontozgatni, "szaranyának" titulálni a másikat, mert adott témában ő máshogy gondolja...

Ha már a lepontozásnál tartunk, múltkor kérdezett valaki, hogy ki hogyan, mivel ment szülni. Válaszoltam rá, és 50%-ra le lettem pontozva. Soha nem foglalkoztam a százalékokkal, de könyörgöm, mert leírtam, hogy a férjem vitt kocsival?

2012. okt. 12. 13:54
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja, és azt is észrevettem, hogy sokaknak szövegértési problémája van, nem olvassák el figyelmesen a kérdést/választ, és olyan dolgokat írnak, állítanak utána, amiről szó sem volt, vagy a kérdező/válaszoló teljesen mást írt.
2012. okt. 12. 13:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem meg azért pontoztak le, mert megírtam, (a kérdésre válaszolva), hogy mi a lányom neve... :)
2012. okt. 12. 15:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Ezt én is észrevettem! Sokszor különbözik a véleményem az itteni átlagtól. én leírom szépen a véleményemet,nem pocskondiázva,nem köpködve és úgy, de úgy lehordanak a sárga földig, eltúlozzák a mondanivalómat,kiforgatják a szavaimat... pedig én szeretek vitázni! nem vitatkozni, vitázni! ami ugye arról szól,hogy észérvekkel próbáljuk meggyőzni,vagy elfogadtatni a saját álláspontunkat a vita partnerrel. de ez itt nem megy! elég hervasztó...
2012. okt. 12. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:

A használati útmutatóban (a lap alján) ez áll:

"Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt! Ha egyetértesz a véleményével, értékeld válaszát!

Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

Ezt szerintem nem sokan olvassák el.

2012. okt. 12. 21:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem kb úgy vitatkozik itt is az ember ahogy az életben és fordítva. Én pl elmondom a férjemnek a véleményem és ha nem egyezik a véleményünk, akkor részemről befejeztem a vitát és elvonulok. Nem megyek utána ugatva hogy márpedig csak úgy lehet az igaz, ahogy én kigondoltam, ugyanez igaz itt is. Kérdeznek, válaszolok legjobb tudásom szerint és pont. Nem próbálom senkire ráerőltetni a véleményem. A lepontozás csak azért, mert más a véleményem, egyenesen szánalmas. Legyen tőle jó napja a lepontozónak.

A másik dolog pedig, hogy nagyon kevés az olyan ember, aki képes a másik élethelyzetébe beleélni magát,tehát kellően empatikus. Egyszerűbb szapulni, ítélkezni, ahelyett hogy belegondolna, ő hogyan oldaná meg ha olyan helyzetben lenne. Ezekből kerekednek itt a legnagyobb viták.

2012. okt. 14. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!