Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 30 évesen szülöm meg az...

Ha 30 évesen szülöm meg az első gyermekem, szerintetek elfogadott, egészséges dolog lenne 7-8 gyereket bevállalni?

Figyelt kérdés
Csak érdekel a kérdés, nem aktuális. (amúgy anyagiak meg lennének)
2012. okt. 11. 17:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Utolsó, tényleg ilyen rossz a terhesség? :O :(
2012. okt. 11. 21:25
 12/20 anonim ***** válasza:
51%

Neeeeem!!!!!!!!!!!!!!!

A terhesség csodálatos, tényleg nagyon jó, életem legboldogabb része volt, de...

Folyton aggódtam, hogy baj lesz, folyton izgultam, hogy rendben van e ott bent minden.

Aztán mikor kijött, itt folytatódott az aggódás. :) Én ehhez nem vagyok elég bátor. :(

Most 18,5 hónapos, igazi játszótéri huligán már. Látok anyukákat 1-2 picivel, a következő meg éppen pocakban. Ki-be emelgetni a hintába a már meglévőket, leülni homokozni, szaladni mellettük motorozáskor, én erre nem vagyok sajnos képes. :(

Kb 3 éves lesz a lányom, mikorra szeretnénk a tesót, addigra már valamilyen szinten "önállóbb" lesz és nem lesz rám ennyire szüksége. Lehet, hogy most sokan le fognak pontozni, de 8 évet vártam erre a gyerekre és most ki akarok élvezni minden percet vele, mielőtt nagylányosan oviba megy. :) Sajnos nekem a szülés sem maradt meg olyan felemelő élménynek és elég sok minden negatívum maradt meg a mai napig érzelmileg is és fizikailag is. :(

De ez téged ne ijesszen el!!! Barátnőmék is nagyon vallásosak, a férjének 8 tesója van. A csajszi 33 éves és most készíti fel a szervezetét a szülésekre, mert ugyebár náluk max természetes védekezés van. Na ő is kb 6-8 gyereket szeretne.

2012. okt. 11. 21:32
 13/20 anonim ***** válasza:

Azért a terhesség sem rózsaszín felhőmámor.

Akármit is mond 1-2 nő, igenis rettentő megterhelő, sokszor kellemetlen.

Nekem egyáltalán nem életem legboldogabb időszaka annak ellenére, hogy nagyon vártuk a babánk és most is nagyon várom, hogy megszülessen (még van hátra bő 1 hónap).

Az elején rosszul vagy mindentől, a végén már szinte mindened fáj, a közepén van pár hét amikor visszatér a régi energiád, de ugyebár akkor sem élheted a régi életed, mert vigyázni kell a babára.

Ezek miatt én el sem tudnám képzelni, hogy 10-12 éven keresztül egyfolytában állapotos legyek, vagy épp lábadozzak szülés után.

A baba előtt én is 3-4 gyerekről álmodoztam, most, hogy nyakig benne vagyok a dologban úgy gondolom, még egyet bevállalok, de többet nem.

2012. okt. 11. 22:26
 14/20 anonim ***** válasza:

Én is minél több gyereket szeretnék, csak hát az anyagiak ugye. Nem olyan egyszerű. Pedig korban simán beleférne még jó pár baba, 21 éves vagyok két gyönyörű kisfiúval.

Imádtam a terhességeket és a szüléseket is, minél hamarabb szeretnénk harmadik babát, aztán a negyedik már kétesélyes.

2012. okt. 12. 09:08
 15/20 anonim ***** válasza:

szerintem fizikailag sem kivitelezhető. Abból kiindulva, hogy szoptatás alatt nehezebb teherbe esni, reálisan nézve 2-3 év lenne átlagban a gyerekek közt. 50 évesen már nem biztos, hogy olyan biztonságos szülni.

Ha nagy családot szeretnél és kb. 30 éves kor körül várható az első, akkor az inkább 3-4 lesz,nem 7-8

2012. okt. 12. 11:45
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
nem nem egéséges 7-8 gyerekett szülni inkább 2-3 gyerek ráálisabb elképzelés ,és a gyerek normális felnevelése sok pénzbe kerül és pénz manapság nagy úr .nekem 3 van ha ökett tiszteségel,felnevelem akor már jó vagyok.
2012. okt. 12. 14:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem 3 kisgyermekem van, imádom őket, de annak idején én úgy gondoltam, 1 gyerekes anyuka vagyok. Most, így 3 gyerkőc után úgy érzem, én sokgyerekes anyuka vagyok (talán még a 7-8 is beleférne), de csak úgy, ha kilőjük a terhességet, mert azt már biztos nem csinálnám mégegyszer végig. 33 éves vagyok, 2 éve szültem, de még most kezdek helyre jönni, mármint a testem még most kezd vissza alakulni, és már soha nem lesz olyan, mint volt, mert közben öregszem!! De mostanában nagyon foglalkoztat az örökbefogadás gondolata. Azzal csak az anyagi helyzetem a bibi, mert hiába tudnám őket szerényen, de tisztességesen felnevelni, szerintem ilyen anyagi körülmények közé nem adnának nekem babákat :(
2012. okt. 12. 22:35
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Le a kalappal, hogy bevállalnál ennyi gyereket, de ma már ez nem egy reális dolog, elsősorban anyagi és nem biológiai szempontból. Szerintem a 30 éves kor már későn van, akkor már lényegesen rosszabbak a termékenységi mutatói egy nőnek, és lehet, hogy már 50 is lennél, mire a 8. megszületne. Nem kizárt, hogy ennyi idősen szüljön valaki, na de fel tudnád-e nevelni? És akkor soha nem is dolgoznál? Szép a nagycsalád, de szerintem két-három gyerek is tud annyi örömet adni, nem értem, mire jó, ha ilyen extra nehézségeket bevállal valaki.
2012. dec. 10. 01:41
 19/20 anonim ***** válasza:

előző:

30 éves az még bőven jó anyának. az 50 valóban sok(nak hangik).

2013. jan. 23. 22:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Én terhesen 4 hónapig naponta hánytam, mind2 gyerekemnél.

Ha terhes vagy , a többi gyerek sem kap elég figyelmet, mert nem fogsz tudni rendesen koncentrálni rájuk.

Amúgy meg elég időd nem lesz rájuk.

Én már harmadikat sem vállaltam, mert azt gondolom, hogy az első 2-től venném el az időt és egy nap csak 24 órából áll.

8 gyerekből majdnem mindig beteg lenne az egyik. Te egyfolytában a betegágya mellett ülnél miközben nem tudnál a többiekkel törődni rendesen.

Lenne pénzed egy kisbuszra? Mert normál személygépkocsiba nem férnek be.

Régen, amikor 8-10 gyereket vállaltak, akkor sokszor segített az ugyanott lakó nagymama, nagynéni, más rokon.

8 gyerekhez 2 nagymama is kevés, mert nem lesznek fiatalok, ha nem kezdted el 18 évesen a szülést.

Arról nem is beszélve, hogy egy apukától?

Közben leléphet , mert megunja a gyereksírást és akkor ott leszel velük egyedül, vagy 4-5 apától lesznek? Akkor meg hajthatod a tartásdíjakat, mert alig-alig fogják fizetni, Ügyvédre sem lesz pénzed, ha a gyerekeket rendesen eteted.

Ez filmnek jó, a valóságban 3 fölött nagyon nehéz és igen sok az árnyoldala az egyébként jónak tűnő nagycsaládnak.

2022. okt. 3. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!