Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasznos dolog a kókusz matrac?...

Hasznos dolog a kókusz matrac? Tényleg olyan egészséges, vagy csak üzleti fogás?

Figyelt kérdés
Kaptunk a barátainktól kókusz matracot, de az olyan borzasztó kemény, hogy én 10 percet sem tudnék rajta feküdni. A babáknak ez nem kényelmetlen? Elnézést, ha hülyeségeket kérdeznék, de első babánkat várjuk és nincsenek tapasztalataim. Ráadásul a mi időnkben ilyen sok új dolog és választás nem volt.
2008. okt. 19. 09:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kislányom most 8 hós, születése óta kókuszmatracon alszik. Szerintem egyáltalán nem kemény, sokkal jobb a kis gerincének, mintha besüppedős-kényelmetlen szivacson aludna. Az éjszakai ágya 140x70-es fa rácsos ágy a kókuszmatraccal, nappal pedig 60x120-as utazóágyban van, amibe sima szivacsot vettünk. Volt, hogy megcseréltem a két ágyat, hátha nappal jobban érzi magát nappal a nagyobb ágyban, éjjel úgysem mozog annyit mikor alszik. A második álmatlan éjszaka után visszacseréltem az ágyakat, egyszerűen nem volt hajlandó elaludni a süppedős szivacson. Azóta is nagyon jókat alszik éjszaka a kókuszmatracon :))) Bátran használjátok a kókuszmatracot, hidd el, nem túl kemény neki :)))

2008. okt. 19. 09:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi most vettük meg a kicsinek, én nem is akartam neki mást, 11e Ft volt, nem a legolcsóbb, de én hiszek benne! :-))
2008. okt. 19. 10:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tényleg sokkal jobb a baba gerincének, mint a szivacs. Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül kifolyik a pisi, nem áll meg benne, hanem kicsöpög belőle. A tisztítása is sokkal egyszerűbb, és gyorsabban is szárad, pont amiatt, hogy a nedvesség gyorsan kifolyik az anyagából. Nekem mindkét gyerekem kókuszmatracon alszik, és imádják. Ők sem bírnak aludni a szivacson, akárcsak az egyik előző hozzászóló kislánya.

-Macska-

2008. okt. 19. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag légáteresztő is, úgyhogy ha a baba úgy fekszik rajta, hogy az arcát belefúrja, akkor is kap levegőt!!!
2008. okt. 19. 10:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is az van, csak mi raktunk rá gyapjú derékaljat, így megvan a tartása, de mégis kicsit puhább. Nyáron mondjuk azt se raktam rá, csak most tettem vissza. Nagyon jó alvó az első pillanattól fogva. Nem véletlenül javasolják felnőtt korban is a keményebb matracokat.

Amúgy gondolj bele, hogy mivel az ő súlyuk kicsi, az ellenállás is sokkal kisebb, ami visszahat rájuk, ezért ők nem érzik olyan keménynek.

2008. okt. 19. 12:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Még azt szeretném tudni, hogyan lehet tisztítíni, ha mondjuk pisis lesz? Csak simán átmosom zuhannyal?
2008. okt. 19. 16:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen,és mivel légáteresztő nagyon gyorsan meg is szárad,nem büdösödik bele a víz.Nekünk is ilyen van,és a babám nagyon jókat alszik rajta.
2008. okt. 19. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!