Mit csináljak? Van egy anyuka ismerősöm, akinek a lánya pár hónappal fiatalabb az én lányomtól, így a lányom kinőtt ruhái jók lennének rá?
Véleményem szerint nagyon jól állnak anyagilag, gyönyörű házuk van, milliós konyhabútor stb....egy alkalommal megemlítette nekem, ha a lányom kinőtte a ruhákat, akkor nem adnám oda nekik, hogy erre ne kelljen pénzt költeni? Mondtam, hogy de majd igen, én ezt automatikusan rávágtam. Én egyébként nagyon szeretek adni, csak megmondom őszintén szívem szerint olyan gyerekeknek szeretném adni, akik tényleg erre rá vannak szorulva.
Jelenleg azóta nem jött fel a téma, egyszer még mondta, ha lesznek kinőtt cipők, csizmák, azokat is elfogadja.
Megígértem sajnos amit azóta megbántam, mit tegyek?
Pár hónap az semmi, pillanatok alatt "összenőnek" a gyerekek, sőt, simán lehet, hogy a fiatalabb nagyobb lesz, mint az idősebb.
Mi olyantól örökölünk, ahol másfél év korkülönbség van, tehát amikor megkapom a kinőtt holmikat, el kell raknom a következő "szezonra".
Amúgy meg simán lehet, hogy korábban jól álltak, mikor a házat vették és berendezték, de most már kevésbé... elég sok ilyen van, főleg ha hitelesek... szóval nem kell feltétlenül ebből kiindulni. Ha neked nem okoz gondot, hogy odaadd, én a helyedben adnék, jó eséllyel úgyis csak az első egy-két adag ruhánál, cipőnél fog működni, aztán úgyis egy méret lesznek.
Köszönöm szépen a gyors válaszod!!
A napokban említette, hogy bútorokat készítettnek asztalossal...így véleményem szerint nem állnak azóta rosszabbul.
Új a ház, új a bútor?
Mert pl sokan vagyunk úgy, hogy úgy néz ki megvan mindenünk, amit egy nagy házból következtetnek egyesek...
Pl mi a nagyszülőktől örököltünk egy hatalmas házat, ami iszonyú régi. Noha nem gyönyörű, de próbáljuk karban tartani, ami elég sok pénzt emészt fel amiatt,hogy minden öreg benne. Külső szemlélőnek ez annyira nem is látszik. De hiába a nagy ház, a pénzből lassan kifogyunk, főleg munka nélkül...
Ezért kérdem, hogy maguk vették a házat, bútort, újak, vagy netán ők is örökölték?
Bizots van pénzük, vagy csak szégyenérzetből nem mondják, hog ynincs?
Elképzelhető az is, hogy nagy környezetvédők, vagy hasonlók, és szeretnek olyan logika szerint élni, hogy amit kinőtt az egyik, de a másik még hordhat, azt ne dobjuk már ki... Elképzelhető, hogy a ruhákért cserébe terveznek valamit adni, nem?
A ház teljesen új, gyönyörű kívülről! Bent nem voltam, csak az ő elmondásából hiszem, hogy nagyon klasszul nézhet ki.
Mindegy,inkább nem csinálok bolondot magamból, és meg is ígértem, adok most pár ruhát....utána pedig elfelejtem az egészet:-)
Amúgy meg hivatkozhatsz arra is, ha nagyon nem akarod nekik adni, hogy közben hallottál egy lehetőséget, hogy valaki megvenné, vagy vaterán árulod, mert rájöttél, hogy jól jön ez a kis pénz is a sok áremelés közepette....
Aztán hátha kapcsol, hogy ő is fizetne érte, vagy egyéb...
Mindenesetre ez tök megérthető dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!