A szeretet nem állandó érzés?
Nekem is mondott ilyet anyukám amikor kicsi voltam, és bár utólag tudom, hogy nevelő célzattal mondta ezt és nem akart rosszat, szerintem nagyon-nagyon rosszul tette. Kisgyerekként elhittem, hogy most tényleg nem szeret engem, és borzasztó, nyomasztó érzés volt, mintha elhagyott volna, egyedül éreztem magam.
Én soha nem fogom elkövetni ezt a kegyetlenséget a gyerekemmel.
Egyet értek azzal, hogy ez érzelmi zsarolás és nagyon nem tesz jót a gyerek személyiségfejlődésének. A szeretetnek nem szabad függnie a cselekedetektől.
Az már függhet, hogy büszke vagyok-e rá, vagy sem, vagy épp mérges vagyok-e, de a szeretet az állandó és feltétel nélküli. Amint feltételei lesznek, akkor egy frusztrált szeretetéhes gyerek és egy ugyanilyen felnőtt az eredmény.
Köszönöm a válaszokat !
Sajnos édesanyám komolyan gondolta azt amit mondott.
Pár hete a kisfiam csúnyán viselkedett,ezért megkértem mennyen a szobájába és gondolkodjon el a történteken.Anyu még gyorsan odaszúrta- én most nem szeretlek !- megkérdeztem tőle ,ez hogy lehetséges ? Egyszer szereted , másszor nem ? Igen , ez nála így működik.
A válaszotok által megnyugodtam ! Soha nem mondtam, mondanám, hogy most nem szeretem , de holnap ,ha nem haragszom szeretni fogom a gyermekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!