Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » én is úgy fogom majd nevelni...

én is úgy fogom majd nevelni a gyerekeimet, mint az anyám? Szulok, ti úgy nevelitek?

Figyelt kérdés
lényegében jól neveltek 16 évesen sosoem cigiztem,nem voltam részeg,szóval egy normális lány vagyok,de a helyzet az,hogy kicsi korom óta vertek foleg az anyám,minden apróságért,még olyanért is amit nem tettem meg,és már 10 évesen eldontottem,hogy én más anya leszek,de egyre jobban érzem úgy,hogy én is pont olyan leszek,mert kétségbe leszek esve,hogy talán az én gyerekem is egy tini*ribanc lessz,és én ezt nem akarom,de ettol még nem akarok anyámra hasonlítani
2012. okt. 7. 19:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Anyánk egyedül engem nem "szúrt" el. Én voltam az egyetlen,akit csak 1x ütött meg,én vagyok az egyetlen,akire egy rossz szava nem lehetett soha- a testvéreimet ha úgy gondolta,hogy nem tudja máshogy fegyelmezni,szíjat vett elő. Nálam már nem volt semmi ilyen,lehet,hogy a 30-as éveire érett meg annyira,hogy nevelni tudjon (33 évesen szült engem,ráadásul potya gyerek vagyok). Nekem mindig magyarázott,hogy mit kell,hogyan kell... Na,azt a nevelést,amit én kaptam,igyekszem én is tovább vinni!!

Végül is mind a négyőnkből jó ember lett- bár sajnos nővérem követte azt a nevelési elvet,amit Ő is kapott, de ezt eltekintve jó ember lett Mindenki! Nem loptunk/lopunk és segítettünk/segítünk amikor csak módunkban áll!

2012. okt. 25. 09:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Engem nem vertek rendszeresen,de volt rá példa,hogy akkorát kaptam,hogy beestem a lépcső alá. Olyan is volt,hogy télen kivágott anyám a kertbe és rugdosott a kapuig. Egy pulcsiban és egy papucsban voltam,bokáig ért a hó,de elindultam így,ahogy voltam a mamámhoz. 17 évesen meguntam ezt az állandó terrort (minden házimunkát velem végeztetett el,mindenért én voltam a hibás,folytonosan sértegetett,a férjével együtt),fogtam a cuccom és elmentem a mamámhoz. Amikor hazamentem a maradék holmimért (mamámék a ház előtt vártak a kocsiban),még akkor is az volt anyámnak a "búcsú",hogy elkezdte tépni a hajam és üvöltötte,hogy egy undorító ember vagyok. (azt azért hozzátenném,hogy sosem voltam rossz tanuló,hetente egyszer 2 órára TALÁN el tudtam magam könyörögni otthonról,szóval semmi rosszat nem csináltam). Már előbb is leléptem volna,de ott volt a kisöcsém,akit baromi nehéz szívvel hagytam ott és bűntudatom van a mai napig,hogy én "ezt tettem vele".7 éves volt akkor. Nemrég született meg a kisfiam. Írtam anyámnak,hogy mi a helyzet. Annyit nem böfögött vissza,hogy gratulálok. Lehet jobb is... Kérdésre válaszolva,hogy én így fogom-e nevelni a sajátom? Szerintem egyértelmű,hogy nem. És ha valaha,egyetlen percre is hasonlítani fog a viselkedésem az övéhez,akkor pofozzanak fel,vagy öntsenek rám egy lavornyi hideg vizet,hogy észbe kapjak. De ettől nem félek. Engem annyira megnyomorított ez a dolog lelkileg,hogy képtelen lennék arra,amiket ő tett. Sokkal jobb anya leszek. Biztos nem tökéletes,de próbálok majd az lenni.
2012. okt. 25. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!