Milyen feladatok voltak a rajz óráitokon, amikre még ma is szívesen emlékeztek, annyira tetszett, és mi az, amit kifejezetten utáltatok?
Kis kutatást végeznék:) Érdekelne, mások rajzon milyen feladatokat kaptak, mi volt a kedvencetek, mi volt az, amiről azt gondoljátok, hogy hasznos tudást adott, mi az, amiről úgy vélitek, hogy kreatív, "ügyes" feladat volt, mi volt az, ami akár egy életre megutáltatott veletek mindenféle alkotást..
Kérlek, írjátok oda, hányadikasok voltatok az adott feladatnál.
Köszönöm!
Azt imádtam, mikor kimentünk a Káptalandombra (Győr) és az ottani épületeket rajzoltuk le golyóstollal. Sokan persze pampogtak, hogy nem tudnak radírozni, milyen már ez, de én élveztem a kihívást.
Másik kedvencem az volt, mikor kimentünk a szomszédos utcába, ahol platánfák vannak az út mentén és az egyik fa törzsét, kérge színeit festettük.
Mindkettő általánosban volt.
Amit utáltam az középsuliban volt. Azt mondta év elején a tanár, hogy sima HB-s ceruzával fogunk rajzolni egyszerű nyomtatópapírra. Mondtam neki, hogy ez baromság, de nem, ez így lesz jó. Aztán szemet kellett rajzolni, szépen vittem a félfamentes rajzlapot meg az 5B-s ceruzát, aztán el volt ájulva, hogy de szép lett. Mondom ja, talán mert jók voltak az eszközeim...
22L
5 v 6. fűszereket kellett ragasztani egy lapra, és abból vmi képet kihozni. Mondjuk csináltam egyet sárgaborsóval is, de végül is száraz. vagy, amikor kimentünk, de akkor jó idő volt, az utcára és ott kellett rajzolnunk, padokon ülve- a szemben lévő utcasoron álló házakat.
Aztán gimiben, 11., fekete, fehér és piros színt lehetett csak használni, és azzal ecsetelgetni lapra, ahogy jól esett.
Itt volt olyan is, hogy egy képet a művtöri könyvből kinzett tanár, ceruzával fel kellett osztanunk négyzetekre...sok picire, és aszerint lerajzolni.
Köszönöm nektek:) Mindenki válaszára hasznost nyomtam! Akik nem írták, azoknak mi számított "rossz" feladatnak?
Ha netán olvassa még valaki ezt a kérdést, várom a további válaszokat is:)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!