Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor alakult ki ugyanaz a...

Mikor alakult ki ugyanaz a kötődés a második gyermeked után, mint ahogy az elsővel érzel?

Figyelt kérdés
Még csak két hetes a második kisfiam, tudom, nagyon kevés idő telt még el, és biztos a fáradtság, a kezdeti (elfelejtett) nehézségek miatt is van, de iszonyú lelkifurdalásom van, hogy MÉG nem tudom azt mondani, hogy ugyanannyira szeretem Őt, mint a 2,5 évesemet (az is frusztrál, hogy a Pici "miatt" most alig tudok időt szánni a nagyobbra. Szörnyű ezt leírni is, és csak egy kis biztatást (nem szemrehányást) szeretnék, hogy fog ez hamarosan változni. Azzal nyugtatom magam, hogy még idő kell, hogy összeszokjunk, és természetes dolog, hogy a nagyobbik 2,5 év "előnyben" van, Vele már vannak élményeim, míg a Pici még csak most csöppent közénk. Ugye normális vagyok, és nem rossz anya??
2012. okt. 6. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

én meg valamiért pont fordítva működöm,mert a 2.-nál éreztem azt,hogy előbb kötődőm hozzá,mint annó nagyhoz.

egyébként teljesn normális ez az érzés,csak sokan nem beszélnek róla.nem mindig alakul ki azonnal az a fajta kötődés amit elképzelünk.

Nekem az elsőnél volt lelkifurdalásom,amiért úgy éreztem mint most te.nagyon szépnek meg cukinak láttam a baámat,de az a mély szeretet egy darabig elmaradt.kb 6hetes kora után éreztem nála is

2012. okt. 6. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már a harmadik is megvan. Igyekszem nem méricskélni, hogy melyiket mennyire és hogyan szeretem. Mindegyikben más a szeretni való, és vannak periódusok, amikor valamelyikhez jobban kötődöm, mint a másikhoz, vagy valamiért "könnyebb szeretni" az egyiket, vagy valamelyikkel probléma van, amit meg kell oldani, és amíg azt nem sikerül, addig nehezebb vele, mert gyakran mérges vagyok rá.

Szerintem aki azt mondja, hogy pont egyformán szereti mindegyiket, az hazudik (akár saját magának is). Erre törekedni persze nagyon jó, és kell is, sőt az a legjobb, ha egyformán tudjuk kifejezni feléjük a szeretetünket és nem méricskéljük a "teljesítményüket" egymáshoz, de belül nem mindig érezzük egyformának. Legalábbis én így vagyok.

Nekem nehéz azt elfogadni, ha nem olyanok, vagy nem úgy viselkednek, mint ahogy én várom tőlük, ilyenkor kell figyelnem, hogy a viselkedésüktől függetlenül szeressem őket.

A kötődés persze megvan mindegyikkel, szerencsére ezzel nincs baj. :o)

2012. okt. 6. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj! Ahogy egyre nyitottabb lesz a pici a világra és nem csak egy "kis csomag" lesz már, egyre jobban fogsz kötődni hozzá is.

A naggyal kapcsolatba én is így vagyok mint te. Kevesebb idő jut rá, úgy érezzük mindketten, hogy sérült a mi kis közös világunk és ezt fel kell dolgozni. Nem könnyű. De ahogy telik az idő és a pici is beilleszkedik a mindennapokba, helyrerázódik minden (bár sosem lesz olyan mint előtte).

Még néha azon kapom magam, hogy mikor a picit szeretgetem lopva pillantok körbe, látja e a nagy.. Szóval idő kell míg minden a helyére kerül megint.

Egy 6 hetes és egy 22 hós gyerkőc anyukája :)

2012. okt. 6. 15:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem azonnal,ráadásul a 3. babámat szültem a múlt héten...egész egyszerűen imádom!Nekem jut időm a gyerekere is,hiszen a pici szinte csak alszik.Amikor szoptatom ott vannak a többiek is(már ha itthon vannak),beszélgetünk,nézzük a babát stb.Majd később nem lesz ennyi időm rájuk,most ki is használom a lehetőséget.

Ne aggódj,majd megjönnek az érzések!

2012. okt. 6. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is pont így voltam, mint most Te. A korkülönbség is hasonló a gyerekeink között.Amikor a kicsi megszületett, persze szeretem, de nem volt az a mély kötődés,mint a naggyal. Folyton azon voltam, hogy a naggyal is foglalkozzak, hogy érezze menyire szeretem. Ugyanaz a kötődés nem is tudom, hogy mikor alakult ki, az biztos, hogy már a kicsit is imádom:-) Nem vagy rossz anyuka, csak még fura a 2gyerek:-)
2012. okt. 6. 21:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! Kezd alakulni a dolog.. :)
2012. okt. 9. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!