Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Okozhat kruppot a tejfehérje...

Okozhat kruppot a tejfehérje allergia?

Figyelt kérdés
Lányom 1 éves koráig gyógytápszert kapott, tejfehérje allergia gyanuja merült fel két hetes korában (véres hasmenés). Kettő éves koráig tejalapú tápszert kapott, azóta rendes tejet. Amíg gyógytápszert kapott, semmi gond nem volt, szinte beteg sem volt, azt követően pedig már gyakran lett beteg, és tavaly télen két kruppos rohamunk volt, decemberben és márciusban is. Már előre félek a téltől, ha elvenném tőle a tejet és gyógytápszert adnék neki újra, akkor megelőzhető lenne vajon?
2012. okt. 6. 11:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Én eddig nem hallottam ilyen irányú összefüggést, de a lányom kruppos volt és tejfehérje allergiás is. (Mivel ő anyatejes volt, ezért tápszert nem kapott.)

Mára mindkettőt kinőtte, legalábbis remélem, már két éve nem fullad, most 5.

2012. okt. 10. 21:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt mondják, a kruppos rohamot bármi kiválthatja. De alapból alkati kérdés, hogy valaki hajlamos-e rá.

Nálunk mind a 2 gyerek kruppos. A fiam 4 éves, neki nem volt nagyon súlyos, összese 3 rohama volt, tavalyi szezonban már 1 sem. A lányom viszont 2 hetente befulladt, és ahogy megfigyeltük, minden frontot lereagált.

2012. okt. 11. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, mivel az én fiam is tejfehérje allergiás (is), és a dokink mindig mondja, hogy tiszta szerencse, hogy se nem kruppos, se nem asztmás, mikor nálunk még hajlam is lenne rá, mert a férjem is allergiás asztmás.

Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne, hogy ezt elveszem, amazt adom megszűnik a krupp, de lehetséges. Miért nem kérdezed meg a pullmonológust és a gasztroenterológust? (Gondolom mindkettővel kapcsolatban vagytok már úgyis.)

2012. okt. 11. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!