Okozhat kruppot a tejfehérje allergia?
Én eddig nem hallottam ilyen irányú összefüggést, de a lányom kruppos volt és tejfehérje allergiás is. (Mivel ő anyatejes volt, ezért tápszert nem kapott.)
Mára mindkettőt kinőtte, legalábbis remélem, már két éve nem fullad, most 5.
Azt mondják, a kruppos rohamot bármi kiválthatja. De alapból alkati kérdés, hogy valaki hajlamos-e rá.
Nálunk mind a 2 gyerek kruppos. A fiam 4 éves, neki nem volt nagyon súlyos, összese 3 rohama volt, tavalyi szezonban már 1 sem. A lányom viszont 2 hetente befulladt, és ahogy megfigyeltük, minden frontot lereagált.
Szerintem igen, mivel az én fiam is tejfehérje allergiás (is), és a dokink mindig mondja, hogy tiszta szerencse, hogy se nem kruppos, se nem asztmás, mikor nálunk még hajlam is lenne rá, mert a férjem is allergiás asztmás.
Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne, hogy ezt elveszem, amazt adom megszűnik a krupp, de lehetséges. Miért nem kérdezed meg a pullmonológust és a gasztroenterológust? (Gondolom mindkettővel kapcsolatban vagytok már úgyis.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!