Ha 1 16 éves pár gyereket vár, akkor a szülők nem akadályozhatják meg hogy 1ütt éljenek?
Figyelt kérdés
2009. aug. 5. 03:56
11/14 A kérdező kommentje:
De ha az a pár 16mult már féléve és 17 évesek lesznek mikor meglesz a gyerekük,és tudnak róla gondoskodni,vagyis akkor nem lesznek tankötelesek?
2009. aug. 6. 13:25
12/14 anonim 

válasza:

Mint írtam a tankötelezettség megszűnik. Elvileg 16 évet betöltött személy pedig dolozhat is. Szóval elvi akadálya nincs, hogy együtt éljetek és gyereket neveljetek.
(Persze majd ha eltelik egy kis idő akkor belátjátok, hogy még nem vagytok felnőttek.)
Én nem szeretnélek befolyásolni abban, hogy megtegyétek ezt a lépést, csak az elméleti lehetőségeket írtam le.
13/14 anonim 

válasza:

Mármint nem automata szűnik meg a tankötelezettség, hanem kérvényezni kell.
14/14 anonim 

válasza:

A tankötelezettség házassággal szűnhet meg, illetve arra vonatkozik, aki a gyermeket gondozza. Tehát gyermeke gondozásával csak az egyik félnek szűnik meg a tankötelezettsége, nem mindkettőnek. Amúgy meg nem arra kéne apellálni, hogy akkor mostmár nem kell tanulni, mert majd meglátjátok, hogy nulla végzettséggel nem sűrűn lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!