Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYES/lakcím kérdés, van...

GYES/lakcím kérdés, van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a helyzet, fogyatékkal élő gyermekem édesapjával válófélben vagyunk. Olyan iskolát néztünk ki, ami az apuka leendő lakhelyéhez van közelebb, és úgy néz ki, fel is vennék oda integráltan, ha kerületi állandó lakcíme van. Ez apukánál lenne megoldható, életvitelszerűen élne ott (is), mivel közös felügyeletben egyeztünk meg az apukával. Viszont én meghosszabbított GYES-en vagyok vele a fogyatékossága miatt, és úgy tudom, az csak akkor jár, ha egy háztartásban élünk, lakcím szerint is. Most két tűz közé kerültem: az iskola miatt muszáj átjelenteni apukához állandóra, de nyilván a GYES-t sem szeretném elveszíteni.

(Helyben nem veszik fel az iskolába a fogyatékossága miatt.)

Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi lenne a megoldás?

2012. okt. 4. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:

1. te is bejelentkezel apukához

2. ő nem kaphatja a gyes-t?

2012. okt. 4. 12:56
 2/4 A kérdező kommentje:

1. Erről is volt szó, de az itteni lakcímem azért szeretném megtartani.

2. Mivel válunk, nekem igen fontos jövedelemforrás a GYES, mivel a gyerek mellett nem is tudok teljes állásban dolgozni, apuka meg igen.

2012. okt. 4. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Állandó lakcím kell az iskolai felvételhez? Nem jó ideiglenes? Lehet, hogy akkor a gyes is neked járna továbbra is. Meg kellene kérdezned a hivatalban.
2012. okt. 4. 13:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Állandó lakcím kell, ezt határozottan mondták. Lehet, hogy felvennék anélkül is, de sokkal kisebb az esély, és mi a fogyatékosság miatt nagyon nem tudunk válogatni az iskolákban sajnos, fontos lenne, hogy felvegyék ide.

Azt nem tudom, hogy a GYES-hez például elég-e, ha a gyerek tartózkodási helye ugyanaz, mint az én állandó lakcímem...

2012. okt. 4. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!