Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valakinek itt tapasztalata...

Van valakinek itt tapasztalata apasági perrel? Mennyi ideig tartott az apasági és gyerektartási per?

Figyelt kérdés
Eléggé rossz anyagi körülmények között élünk és nagyon szükségünk lenne a gyerektartásra, ezért szeretném tudni, hogy ha elindítanám akkor mennyi ideig kell még "kibírnunk". Nem vagyunk házasok, az apának van papiron egy felesége és két gyereke, akikkel nem él együtt.
2012. okt. 3. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Apasági nyilatkozatot tett? Mert ha még azt is bizonyítani kell, az jó pár hónapig eltarthat.

Amúgy lehet kérni a gyt. megelőlegezését az államtól.

2012. okt. 3. 21:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, persze hogy nem tett, különben nem lenne szükségem perre. tapasztalatok érdekelnének, hogy kinek mennyi időbe telt. Nekem valószínűleg annál is többe fog, mert külföldön van és csak a munkahelyének a címét tudom.
2012. okt. 3. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen lehet kérni megelőlegezést, de ahhoz kell, hogy legyen egy hivatalos apa aki 6 hónapja nem fizet gyerektartást. De az apa elismerte a gyereket?
2012. okt. 3. 21:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy nem, erre kell az apasági per!
2012. okt. 3. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Oké, már írtam a választ mikkor jött a válaszod, 1,5-2 év biztos lesz.
2012. okt. 3. 21:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja, bocs. Köszi.
2012. okt. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!