Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoktatok sárgarépa főzeléket...

Szoktatok sárgarépa főzeléket készíteni? Gyerekeitek megeszi?

Figyelt kérdés
Hogyan készítitek?
2012. okt. 3. 20:43
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

Recept szerint.

Nem szereti, kiköpi a 8 hónaposom. Amúgy a répától meg a töktől megsárgulhat a bőre (nem ártalmas).

2012. okt. 3. 20:44
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Amíg baba volt, sokszor evett. Nem tudom, hogy nevezhetjük-e répafőzeléknek: 2/3 rész répa, 1/3 rész krumpli összefőzve és turmixolva. Ez volt az egyik nagy kedvenc. Ette volna minden nap, csak nem hagytam (hogy ne sárguljon be, amit az első is írt).

Mióta "normális" kajákat eszik, azóta inkább finomfőzeléket csinálok, úgy jobban megeszi, hogy borsóval együtt van. Sokszor van párolt zöldség (ebben is sok répa) és sokszor van húsleves, amiből szeretettel eszi ki a répát.

De úgy, hogy csak répa legyen a főzelékben, olyat még soha nem csináltam.

2012. okt. 3. 21:14
 3/10 A kérdező kommentje:

kislányom 17 hónapos kicsinek kapott répát megfözve összeturmixolva.

Ma az apja megkérdezte hogy miért nem csinálok neki sárgarépa főzeléket!

miért csak a szokásos főzeléleket adom: zöldbab, burgonya, borsó.

Tökfőzeléket nem ette meg!

Ezért kérdeztem csak!

2012. okt. 3. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:

turmixolva?...

több mint 1 éves gyereknek nem kéne már turmixolva adni az ételt

nyugodtan vágd apró kockára és úgy egye meg főzelékként, hadd erősödjön a rágó izom,gondolom foga már van.nem?

és igen,a férjednek igaza van, lehetnél fantáziadúsabb.

millió féle főzelék létezik amiket kombinálhasz, variálhatsz együtt, akár zöldség-gyümölcs.+ ebbe husi stb...

2012. okt. 3. 21:56
 5/10 A kérdező kommentje:

jaj egybe írtam!

Már azt eszi amit mi!

kicsinek kapta turmixolva

amúgy minden nap más a kaja, csak még sárgarépefőzelékre nem gondoltam!

2012. okt. 3. 22:01
 6/10 anonim ***** válasza:

akkor nincs más mint kipróbálni

a répa nagyon is egészséges.

kicsi adagot csinálj ha nem enné meg.

és most akkor mennyi idős??

2012. okt. 3. 22:09
 7/10 A kérdező kommentje:
17 hónapos
2012. okt. 3. 22:11
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. okt. 3. 22:11
 9/10 anonim ***** válasza:
ha nem enné meg a sárgarépát akkor keverj bele egy kis almát hátha úgy megeszi :)
2012. okt. 3. 22:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, de csak néha, mert sajnos a nagynál az oviban már megy az utánzás és van pár gyerek, aki extra válogatós és nem eszi meg a főzelékeket, ezért újabban a fiam is rászokott, hogy fúúúúj, a kicsi meg persze utánozza.

Szóval a lényeg, hogy nagyjából úgy készítem, mint a borsófőzeléket és a finomfőzeléket, vagyis olajon hagymát dinsztelek, rá a zöldség, kicsit átpirítom, majd megszórom liszttel és felöntöm vízzel, ízesítem és félpuhára főzöm, majd tejjel hígítom, a végén pedig megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel.

2012. okt. 4. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!