Ha felveszik márciusban a bölcsibe szeptemberi kezdéssel, akkor?
Akkor szeptemberben mehet úgy bölcsődébe a lányom, hogy esetleg én terhes lettem a második gyermekünkkel?
Nem fogják eltanácsolni?
Ez hogy szokott működni ilyenkor?
Március közepén kell mennünk beíratni a gyermeket a szeptemberi kezdésre.
Ja igen, budapesti bölcsiről van szó.
Azért nem tudom, hogy ezt hogyan kezelik, mert jelenleg Szolnokon lakunk.
Itt bezártak 2 bölcsit és egy ovit, mert nincs elég gyerek, de pont ma mondta az egyik ismerős anyuka, hogy helyhiány miatt nem vették fel a fiát bölcsődébe...
A másik meg az, hogy mindenhol azt hallom (otthonról is, Pest) és itt is, hogy nem veszik be a gyereket, ha anyuka épp akkor terhes vagy van kisebb gyermek.
Ezzel szemben nálunk lazán beveszik a nagyobb gyereket, ha terhes az anyuka, ha megszülte már a kis tesót.
Egyébként egy 15. kerületi (Rákospalotai) bölcsődéről lenne szó.
Szecskán zárták be a Hild Viktorn mögötti bölcsit. Onnan átkerültek az Aranyira a gyerekek.
Tallinba zártak be egy óvodát. Nem tudom melyiket, ezt hallottam anyukáktól.
És a piacnál is egy bölcsit zártak be, ezt is szintén hallottam a városi könyvtárban.
A Szecskásat állítólag jövőre újra nyitják a helyhiány miatt.
Bár, akkor nem értem, hogy miért kellett bezárni.. elég vicces.
Én 13 kerbe dolgoztam, de most már területileg az Újpesthez tartozom.
Egyébként meg alapból Rákospalotán élek, csak jelenleg 2 éve Szolnokra költöztem a férjemmel.
Innen kicsit nehezebb intézni a bölcsis dolgokat.. :D
amikor nekünk szóba jött, hogy visszaköltözünk Pestre, én direkt úgy kerestem lakást, hogy meg legyen oldva az ovi/bölcsi kérdés. Csak a XIII. kerületben volt olyan jó a helyzet, hogy számíthattam a felvételre. Így is lett, tavaly novemberben felköltöztünk a XIII.ba, december elején beadtam a kérelmet és 1 hét múlva jött is a válasz, hogy felvették a gyerkőt. Szerintem játj utána, hogy mi a helyzet a XV-ben, mert vannak kerületek, ahol 2 éves várólista van, vagy még az sem. A XI.ben még a magánovikba is hosszú vársólista van, a XXII.ben pedig egyenesen esélytelen a bölcsis elhelyezés. :S
Hát pedig ha valahol akkor a szecskán sok a gyerek. Imádtam ott lakni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!