Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudtátok, hogy a köztereken a...

Tudtátok, hogy a köztereken a szökőkutakba nagyon erős algaölő mérgeket tesznek?

Figyelt kérdés

Vidéken lakunk, egyik nap mesélte testvérem, hogy az egyik parkban voltak, ahol rájuk szólt a biztonsági őr, hogy nem szabad a szökőkútba kavicsokat dobálni (magyarázd el egy 2 éves gyereknek, mikor ez a legjobb dolog!!!), amúgy meg csak úgy megsúgja, hogy ne is nyúljanak bele, mert mérget raknak bele, hogy ne legyen algás!!

És hány gyerek nyúl bele az ilyen vizekbe, majd utána a szájába!! És még ki sem írják figyelmeztető táblára!

Vagy rosszul gondolom, ha felháborítónak tartom??

2009. aug. 4. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Hát én biztos nem engedném a gyerekemnek, hogy belenyúljon a szökőkútba! De nem az algaölő miatt, hanem a sok hajléktalan ott mosakszik, meg ki tudja, ki pisil bele... Legalábbis Budapesten.
2009. aug. 4. 14:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem, hogy mindegyikben ennyi méreg lenne. Én más miatt nem engedem belenyúlni a gyerekem (persze volt már hogy beledugta az ujját, de nem mindegyikbe engedem). Itt Pécsen van egy jó nagy szökőkút, én csak úgy hívom, hogy szabadstrand, mert nyáron az összes putris gyerek oda jár és ott fürdenek a szüleikkel együtt. Ez van nappal. Este meg a részeg fiatalok dobálják bele egymást. Elég koszos lehet az a víz... Megjegyzem, annak idején már én is kerültem bele abba a vízbe, dobtak már bele engem is haverok suli után :) Az meg olyan alap dolog volt, hogy nyáron szandált le és belelógatjuk a lábunkat, amíg egyszer tele nem lett a lábam piros kiütésekkel. Rá kellett jönnöm, hogy ahogy mi beledugtuk a lábunkat, úgy mindenki más is, szóval tele lehet mindenféle gedvával. De biztos, hogy nem mérgező úgy, mert különösebb baja még senkinek nem lett tőle. Persze klóros, algaölős, de súlyosan mérgező anyagot nem tehetnek bele ilyen vízbe, hiszen bárki hozzáférhet. Szerintem csak azért mondták, hogy ennyire mérgező, hogy ne nyúlkáljanak bele, gondolom nem akarják, hogy nálatok is az legyen, ami nálunk, hogy mindenki ott áztatja a lábát meleg nyári napokon.

A kavicsdobálásban meg tök igaza van a biztonsági őrnek, elromlik tőle a víztisztító, vízforgató, nyilván nem az fogja megjavíttatni, akinek a gyereke beledobált. Az én fiam is két éves, ő is dobálna szívesen, de nem engedem neki, és kész. A város tulajdona, mindenkinek együtt kell(ene) rá vigyáznia.

2009. aug. 4. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Már elég régóta tudom (gyerekkoromtól), hogy a szökőkút vizében sok-sok klór van. Ma már azt is tudom, hogy ahhoz hogy tiszta kinézetű maradjon algaölőt is tesznek bele. Ezek azért nem erős mérgek (embernek), de nem is arra való ez a víz, hogy strandoljunk benne. A szökőkutak a város díszei, a kinézetükkel "hűsítik" a tereket. Sajnos sokan nem fogják fel, hogy ez nem szabad strand, kézmosó, lábmosó, dagonyázó hely! Ha éppen nem pancsolnak benne, akkor teledobálják pénzzel, kaviccsal,csikkel, és mindenféle szeméttel! Én inkább ezt a viselkedést tartom felháborítónak!

2009. aug. 4. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van! Nálunk ez egy óriási beruházással felújított hatalmas tér, amin több vizes rész is van. És több őr vigyázza éjjel-nappal. Tehát nem sok lehetőség van fürdőzésre:-))) De azért, mert egy kisgyereknek természetes, hogy szól, megtiltod, hogy ne nyúljon bele, ne dobáljon, attól még belenyúlhat fél pillanat alatt!

De lehet, hogy csak azért mondta, hogy nagyon mérgező, hogy ijesztegessen. Jó, akkor inkább legyen ez!

2009. aug. 4. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!