Illik letegezni a velem egykorú védőnőt, ha ő nem kezdeményezi?
Ez nem vaskalaposság, csak illem. :o)
Amúgy amellett, hogy magázódva is lehet nagyon baráti és jó viszonyt kialakítani (az nem ezen múlik), hatalmas előnye van a magázódásnak, ha problémád akad az illetővel (pl. a védőnő esetén nem értesz egyet a véleményével), magázva könnyebb "helyre tenni".
"Kedves 3!
Tilos felajánlani a tegeződést olyan valakinek, aki valamilyen "ranglétrán" felettünk áll.
És ilyennek számít minden egészségügyi dolgozó, orvos, tanár, buszvezető stb. "
A ranglétrán kb egy helyen állok a védőnőnkkel,mert én szülésznő vagyok,így az én esetemben ez nem lehet probléma,az én védőnőmet még onnan ismerem amikor ezelőtt 15 évvel védőnői gyakorlaton voltam,ő felajánlotta ,hogy tegeződjünk,akkor volt ő is kezdő ,majd később ő volt a körzeti védőnőnk. :-)
Igazad van,ha nem ilyen előzmények vannak,akkor az teljesen más,akkor nem ilyen nyilvánvaló a tegeződés .
Az unokahugom is védőnő ,de mindig meséli,hogy mennyire jó viszonyban van az anyukákkal,két közeli kis falu tartozik hozzá (az anyukája szülőfaluja az egyik) és ő mindenkivel tegeződik,mert már gyermekként ismerte mindenki,ez is egy speciális helyzet,mert ott ő nem egy idegen.
Az én védőnőm is fiatalabb nálam, ráadásul sok újdonságot nem is tud mondani nekem, mégis magáztam az első tlálkozáskor. Ő ajánlotta fel a tegeződést.
Alapból ugye az idősebbnek illik felajánlani, de itt más a helyzet. Várd meg, amíg ő mondja. Biztos tegeződni fogtok egy idő után.
Huh, nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult. :o)
Attól, hogy szülésznő vagy, az illem szerint ugyanúgy nem tegezheted, mert az adott szituációban Ő a Te védőnőd.
Ha egy sebészprofesszor elmegy a fogorvoshoz attól még nem tegezheti le, mert "ő is orvos". Ha a fogorvos felajánlja, akkor igen.
Természetesen ha Neked felajánlják, akkor semmi gond, és logikusnak is találom, hogy egy szülésznő védőnője ezt megteszi.
Úgy látszik, a "ranglétra" szó mégsem volt találó... :o)
Megint más tészta egy kis faluközösség, vagy akár vidéki kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit. De általában ezek azok a helyek lehetnek, ahol mindenki köszön mindenkinek, aki szembe jön.
"Attól, hogy szülésznő vagy, az illem szerint ugyanúgy nem tegezheted, mert az adott szituációban Ő a Te védőnőd"
Azt is írtam,hogy régről ismerjük egymást,15 éve amikor szülésznőnek tanultam védőnői gyakorlaton voltam nála
:-).
Egyébként pedig bejár a munkahelyemre a gondozott várandósaival ,kollégák vagyunk,így már igaz jogosan tegeződünk ;-) ?
DE lehet ha legközelebb eljön hozzánk (már nem nagyon fog,mert elmúlott két éves a kislányom,bölcsibe jár),akkor itthon mindenképpen ragaszkodni fogok a magázódáshoz :-D .
Én ha a szülőnők kérik,hogy tegeződjünk az életük egyik legfontosabb eseményénél ,akkor én szívesen meg szoktam ezt tenni,nem sértődöm ezen meg,ebből indulva mertem azt írni amit írtam .
Azóta már megoldódott a dolog.
Rögtön ő ajánlotta fel, hogy tegeződjünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!