Akinek figyelmes a férje, miben nyilvánul meg? (Pár hónapos babával, vagy nagyobbal. )
Szia!
Nekünk 3 gyermekünk van(3,5,7 évesek)A fürdetés mindig Apa kiváltsága volt!!!!Ilyenkor volt 20-25 percem vacsira vagy bármi másra:)Másfél éves korukig csak Ő csinálta!Éjjel mindig Ő kel fel ha igazítani kell takarót vagy szomjas vki:)A legkisebb még szopizik is így ha felébred éjjel a szobájukban akkor Apa hozza át!!!Ha haza ér akkor a fiúkat viszi férfias dolgokat művelni:)Sőt halkan súgom talpmasszázst is sűrűn kapok este:))))
nálunk ez van-régen is cuki volt,de csak ammopstani helyzetre térek ki- 3 gyerek van,3 és 5 éves,és egy pőocilakó 38hetes. férjem hozza-viszi a nagyokat az oviból,itthon mindenben segít,magától is,az ő része a fürdőtakarítás,a mosogatógép-bepakolás és a porszívózás. minden délután attól kezdve h megjönnek,addig amig elalszanak-5-8ig-folymatosan a gyerekekkel van. persze én is :). a fürdővizet,esti dolgokat én csinálom,de ő fürdet,és ő mesél-altat. ezeket is születéstől. péntekenként vagyunk kettesben,akkor a gyerekek mamáznak. heti 1 nap hétköznap is itthon van,akkor lazul,és foglalkozik magával.szombat délutántól pedig gyerekprogramok-rajzolnak,szaladgálnak,bringáznak.
nekem minden nap elmondja h milyen szép vagyok és mennyire boldog h rámtalált. a pénzt ő kezeli,számlákat fizeti be,intézi a bevásárlásokat.
Ha Apa otthon van este (műszakban dolgozik) akkor ő fürdet, ha délutános, reggel kell velünk, hogy bölcsi előtt kicsit lássa a fiát (2 éves múlt) Tegnap reggel nem engedtem be hozzá a lurkót, apa had pihenjen, na volt is duzzogás a férjem részéről.
Ha itthon van, mindenhova jön velünk, akár csak kenyérért a boltba, legalább addig is együtt vagyunk. Amikor tudja viszi focizni, meg csavarogni pl: átruccannak anyósomékhoz, vagy elmennek az OBI-ba szerszámokat nézni, vagy csak villamosoznak egyet. Ezek férfidolgok, én úgysem érthetem felkiáltással. Segít a házimunkában: bevásárol, mosogat, főz, tereget, takarít, ha nincs rá időm.
Mikor kisebb volt a fiunk pelenkázta, öltöztette, etette,babusgatta, altatta. Az öltöztetés, babusgatás most is megvan. Rengeteget játszik vele, sőt néha oda is adja a gyereknek a játékot :-) 30 évesen imádja az Eichorn favonatot.
Mindenben segít, amiben tud, lehet rá számítani. Munka után besegít a házimunkába illetve a gyerekre vigyázásba, ha megkérem valamire, megcsinálja. Ha megkérem, munka után beugrik venni ezt-azt; néha kérés nélkül is, és hoz valami kis finomságot, amiről tudja, hogy szeretem. Néha együtt is megyünk vásárolni, ha olyat kell venni, ami az egész családot érinti (pl. lakásfelújítással kapcsolatos holmik, bútorok). De néha azt mondja, hogy vegyek, amilyet szeretnék, rám bízza. Ilyenkor elmegyek és veszek bútort, egyebeket egyedül, ő addig otthon marad a lányunkkal.
Segít, amiben tud, igazi partner. Ha kikapcsolódásról van szó, azt is közösen, vagy filmet nézünk este, vagy hétvégén elmegyünk valahová hármasban, vagy olvasunk, vagy beszélgetünk.
Ha nincs időm főzni, eszik hideget vagy rendel kaját, és nem nyafog, hiszen nem azért nem főztem, mert henyéltem.
Nem nyafog a rumli miatt sem, amikor tud, kérés nélkül is rendet rak vagy takarít néha.
Nekem tudod mi a segítség? Ha nem kell mondanom, mit segítsen, hanem magától odaáll és megcsinálja. Ezt elmondtam neki kb. 3szor, mikor terhes voltam, azóta működik. Eddig is segített a háztartásban, a kutyával, számlákkal-papírokkal. Szívesen tette, de sokszor kérnem kellett.
Miben nyilvánul még meg... Mondogatja, hogy menjek csak akárhova, vigyáz a babóra (aranyos, de még csak 2 hós és anyatejes :)). Főz hétvégén nekünk. Takarít stb. Ezeket én is megcsinálnám, de mondjuk este lejár a mosógép és én pont szoptatok, mire kijövök a szobából, szó nélkül kitereget, mert természetes neki. Ez tegnap volt.
Nem várom el ezeket, csak egy kis segítséget hétvégén, de akkor is csinálja. Jól esik.
A babóval meg úgy van, hogy ugyanúgy az övé is. Nyilván én szoptatom és vagyok vele itthon, de ha sír felveszi, játszik vele, vagy vasárnap éppen főztem és látom veszi a cipőjét, hogy addig elmennek sétálni. Nekem ezek hatalmas segítségnek számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!