Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan csináljam? Jelenleg...

Hogyan csináljam? Jelenleg gyeden vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2010 február 12 én lejár a gyedem.de most babát várok,és árlilis elején születik meg.

van 35 nap szabadságom.

mi a jó megoldás??

gyed végén vegyem ki a szabadságomat,és utánna táppénz amig megszületik a kicsi??

Szerintetek??van munkahelyem.Köszönöm aki segit.

2009. aug. 4. 10:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jó elgondolás. 35 nap szabadságot úgy számold, hogy az nem 35 napot jelent ugye, hiszen elvileg minden héten 5 napot dolgozol, és két nap szabadnapod van, tehát 7 hét szabadságod van. Az majdnem két hónap. Lehet, hogy addigra már meg is szülsz, vagy csak kicsi idő hiányzik, tehát táppénzre alig kell menned, vagy már szülési szabin is lehetsz.
2009. aug. 4. 11:10
 2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:-))))))))))
2009. aug. 4. 11:27
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem december 15-én jár le a GYED-em és január 28-ra vagyok kiírva. Én is sokat gondolkodtam hogy mit is csináljak... Végül arra jutottam, hogy visszamondom a GYED-emet, kiveszem a szabikat és elmegyek táppénzre. Ahogy lemondom a GYED-et apuka igényli a GYES-t. Az én fizetésem és a GYES együtt jóval több lesz (még a 60%-os táppénzzel számolva is több pár ezer forinttal) mint a GYED, mivel az maximalizálva van. Ha neked is magasabb fizetésed van, akkor érdemes ezt a megoldást választanod. Én most fogom a napokban elintézni, ha gondolod majd megírom hogy tényleg minden így ment e ahogy én elképzeltem. :)

Egyébként úgy tudom, hogy ha időközben "meggondolnád" magad a pici 2 éves koráig (tehát amíg egyébként járna a GYED) bármikor visszamehetsz GYED-re. (Ez nem 100%, de én így hallottam.)

Remélem segítettem, boldog babázást és babavárást!!! :)

2009. aug. 4. 12:07
 4/13 A kérdező kommentje:
köszönöm,és ird meg mi lett.nekem kevés a gyedem 45e ft kapok a 8eft os adójóváirással együtt:-(((
2009. aug. 4. 12:31
 5/13 anonim ***** válasza:
És az alapbéred mennyi? Én 80.000Ft GYED-et kapok, de nálam még így is jobban megéri ha táppénzre megyek. (Mert az kb 65.000Ft + 25.000 a GYES.)
2009. aug. 4. 12:34
 6/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nekem is ennyi a GYED-em.

De amúgy ha szabadságon vagy, akkor le kell mondani, és kapod a szabi pénz mellé a GYES-t, nekem szeptemberben már úgy fizetnek.

2009. aug. 4. 12:37
 7/13 A kérdező kommentje:
72.000e ft vagyok bejelentve.a lányom mikor betöltötte a 2 évet gyesre mentem áprilistől,majd terhes lettem és a kritikus 3 hónapot megvártuk azaz augusztusban lemondtam a gyest,és tp re mentem.2008.februárjában született a fiam azóta 45e ft kapok átutalásra és ebben benne van az adójóváirás.Azért kérdezem hogyan csináljam a dolgokat,hogy jobb legyen.Nagyon köszönöm.B.
2009. aug. 5. 08:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd le a GYED-et és menj szabira majd táppénzre, a férjed pedig GYES-re. A GYES összege azt hiszem 26.000Ft körül van, tehát szerintem így mindenképp jobban járnál (nem hiszem hogy 20.000-nél kevesebb táppénzt kapnál)!
2009. aug. 5. 08:52
 9/13 A kérdező kommentje:
de ha most t.pénzre megyek,nem fogok ennél a 45 e ft nál kevesebb tgys-gyedet kapni jövőre??
2009. aug. 5. 08:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát ha szabadságra és táppénzre mész, akkor a béredből és a betegszabiból (ami a táppénz első 15 napja) számolják a TGYÁS-t, GYED-et. Ha viszont GYED-en maradsz, akkor ebből a GYED-ből fogják számítani, ennek a 70%-át fogod kapni.

Biztosat a munkáltatód tudna mondani, szerintem keress fel valakit a munkaügyön, ott tudnak neked egy körülbelüli becslést is csinálni!

2009. aug. 5. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!