Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány m2 területű lakás/ház...

Hány m2 területű lakás/ház ideális egy négytagú családnak?

Figyelt kérdés
2 felnőttnek, 2 kisgyereknek. Rezsi figyelembevételével. Ti mit tartotok ideálisnak? És ti mekkora területű lakásban vagy házban éltek? Hány gyerek van?
2012. okt. 1. 10:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
520nm-es vagyok. A ház valóban elég nagy, de van a férjemmel közös hálószobánk, meg mindkettőnknek van saját szobája is. Van mindhármunknak külön fürdője, gardróbja. Van vendégszoba is fürdővel, gardróbbal. Egy hatalmas nappali, konyha, ebédlő, rengeteg tároló és gardrób, mosókonyha, dolgozó, konditerem, wellnes, medence, garázs, stb. Férjem építész, igy elég praktikus a ház. Csak a takarítás nagyon nehéz, van két takarítónőm, de így is órákig pucolunk. Meg ahoz is kell egy jó 30-40 perc, hogy becsukogassam az ablakokat.
2012. okt. 1. 11:30
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

55nm2-es lakásban élünk, mi a nagyobb szobában, a gyerekek a kisebben alszanak.

Jobb lenne, ha a gyerekeknek is saját szobája lenne, a legideálisabb viszont számomra egyértelműen a kertes ház.

2012. okt. 1. 11:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Amikor én kicsi voltam, hiába volt 200 m2 -es a ház, mégis egy szobában laktam a tesómmal. Amúgy ezt még be lehet lakni 5 főnek, de én magunknak elégnek tartanám a max. 120 m2-t, majd ha sokat dolgozunk érte... :) De egyelőre nem igénylünk ekkora teret, a 80m2 is nagynak fog tűnni a mostanihoz képest. Viszont a 43m2-en úgy éreztem, "megfulladok". Ott hiába a jó elrendezés, ha egymás szájában van mindenki így is úgy is. De ha azt nézzük, az még mindig jobb, mint egy minigarzon.
2012. okt. 1. 11:41
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

55 m2-eren lakunk 5-en. A gyerekek egy majdnem 12 m2-eres szobában együtt 3-an, mi egy hálószobában, nappali-étkező, külön konyha, wc, fürdőszoba. Hát ez elment idáig. Most már nagyon kevés a gyerekek szobája. Ha csak 2-en lennének még elmenne addig, míg iskolába nem kerülnek. Akkor mentünk volna mi a nappaliba aludni, és lett volna mind a két gyereknek külön- külön szobája. Azóta gyarapodott a család, így ez a verzió is bukott. Sajnos örököltünk egy családi házat, ez 150 m2-eres. Felül lett külön nappali részük, külön fürdőjük és külön-külön szobájuk a gyerekeknek. Lent van két háló egy konyha-nappali-étkező és egy fürdő. Hónap végén költözünk. Olyan hatalmasnak tűnik nekünk! De végül is így leírva nem tűnik soknak. Ha csak két gyerek lenne gondolom akkor egy 12 m2-eres szobával kevesebb is elég lenne, tehát egy 140m2 lenne ideális.

Azért zárójelben megjegyezném, hogy mi a két tesómmal és a szüleimmel illetve a kutyánkkal 63m2-eres panelban éltünk. Mindnyájunknak volt külön szobája csak anyuéknak nem... Ettől még az én gyerekkorom szuper volt.

2012. okt. 1. 11:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
130 nm - es kertes házban lakunk 7 - en (5 pici gyerekünk van). Nem tökéletes, de jó az elrendezés, elférünk.
2012. okt. 1. 14:27
 16/19 anonim ***** válasza:

2 felnőtt + 2 pici

50 nm, amerikai konyhás, másfél szoba, katasztrófa volt.

Most 90 nm, am. konyhás nappali + 3 szoba, ez így most nagyjából jó.

Házat én nem szeretnék és nagyobb területet sem, talán a nappalink lehetne nagyobb, így azt mondanám 100-120 az ideális szerintem is.

Tesómék laknak oriási területen, kert nélkül 300-400 között valahol és kong az ürességtől, kb a negyedén élnek.

2012. okt. 1. 20:16
 17/19 A kérdező kommentje:

14-es! Szerintem hamar belakjátok ezt a teret, főleg 5-en, majd meglátod! :)

Mi, amikor ideköltöztünk a 43 m2-es másfeles lakásból, az 1+2-es 60 m2-esbe, örültem, mint majom a farkának, és rendesen nagynak láttam, hiába nőttem fel egy óriási házban. Nem telt el szerintem 1 hét, és teljesen belaktuk.

Ez a 20 m2, és az elrendezés rengeteget jelentett. Most a 80 m2-est látom nagynak, de lehet, hogy csak 1 hétig fog annak tűnni :)

2012. okt. 2. 01:19
 18/19 anonim válasza:
31%

Mi 5 en vagyunk és 322 nm en lakunk van mozi szoba nappali

A rezsi meg csak10000 ft

2014. máj. 12. 18:33
 19/19 Viol@ válasza:

Sokminden múlik az időzítésen is, mekkorák a gyerekek, mennyire hosszútávra terveznek a szülők, milyen extra igények vannak (temérdek könyv, zongora, otthoni iroda, dobszerelés, biciklik stb.)

Mi egész kicsi koromban 29m2-en laktunk (be volt galériázva az egész), de 2 szülővel és 4 gyerekkel, na az kicsi... aztán 90m2-be költöztünk, az már jobb volt, de jöttek még kistesók meg egy nagyszülő is odaköltözött, úgyhogy 270m2-be költöztünk. Az már 2 szülő + 7 gyerekkel + nagymamával ideális volt. Azóta már csak 2szülő, nagymama és két gyerek lakik otthon... így meg túl nagy.

Most 66 m2-en lakok a férjemmel, de mivel van mindkettünknek irodája, sok a könyvünk, két kocsi is van, 3 bicikli és zongora, így ide maxium egy kicsi férne el... Nagyobba kell költözzünk, mert sok a cuccunk mielőtt családot alapítunk.

2019. nov. 15. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!