Hány m2 területű lakás/ház ideális egy négytagú családnak?
55nm2-es lakásban élünk, mi a nagyobb szobában, a gyerekek a kisebben alszanak.
Jobb lenne, ha a gyerekeknek is saját szobája lenne, a legideálisabb viszont számomra egyértelműen a kertes ház.
55 m2-eren lakunk 5-en. A gyerekek egy majdnem 12 m2-eres szobában együtt 3-an, mi egy hálószobában, nappali-étkező, külön konyha, wc, fürdőszoba. Hát ez elment idáig. Most már nagyon kevés a gyerekek szobája. Ha csak 2-en lennének még elmenne addig, míg iskolába nem kerülnek. Akkor mentünk volna mi a nappaliba aludni, és lett volna mind a két gyereknek külön- külön szobája. Azóta gyarapodott a család, így ez a verzió is bukott. Sajnos örököltünk egy családi házat, ez 150 m2-eres. Felül lett külön nappali részük, külön fürdőjük és külön-külön szobájuk a gyerekeknek. Lent van két háló egy konyha-nappali-étkező és egy fürdő. Hónap végén költözünk. Olyan hatalmasnak tűnik nekünk! De végül is így leírva nem tűnik soknak. Ha csak két gyerek lenne gondolom akkor egy 12 m2-eres szobával kevesebb is elég lenne, tehát egy 140m2 lenne ideális.
Azért zárójelben megjegyezném, hogy mi a két tesómmal és a szüleimmel illetve a kutyánkkal 63m2-eres panelban éltünk. Mindnyájunknak volt külön szobája csak anyuéknak nem... Ettől még az én gyerekkorom szuper volt.
2 felnőtt + 2 pici
50 nm, amerikai konyhás, másfél szoba, katasztrófa volt.
Most 90 nm, am. konyhás nappali + 3 szoba, ez így most nagyjából jó.
Házat én nem szeretnék és nagyobb területet sem, talán a nappalink lehetne nagyobb, így azt mondanám 100-120 az ideális szerintem is.
Tesómék laknak oriási területen, kert nélkül 300-400 között valahol és kong az ürességtől, kb a negyedén élnek.
14-es! Szerintem hamar belakjátok ezt a teret, főleg 5-en, majd meglátod! :)
Mi, amikor ideköltöztünk a 43 m2-es másfeles lakásból, az 1+2-es 60 m2-esbe, örültem, mint majom a farkának, és rendesen nagynak láttam, hiába nőttem fel egy óriási házban. Nem telt el szerintem 1 hét, és teljesen belaktuk.
Ez a 20 m2, és az elrendezés rengeteget jelentett. Most a 80 m2-est látom nagynak, de lehet, hogy csak 1 hétig fog annak tűnni :)
Mi 5 en vagyunk és 322 nm en lakunk van mozi szoba nappali
A rezsi meg csak10000 ft
Sokminden múlik az időzítésen is, mekkorák a gyerekek, mennyire hosszútávra terveznek a szülők, milyen extra igények vannak (temérdek könyv, zongora, otthoni iroda, dobszerelés, biciklik stb.)
Mi egész kicsi koromban 29m2-en laktunk (be volt galériázva az egész), de 2 szülővel és 4 gyerekkel, na az kicsi... aztán 90m2-be költöztünk, az már jobb volt, de jöttek még kistesók meg egy nagyszülő is odaköltözött, úgyhogy 270m2-be költöztünk. Az már 2 szülő + 7 gyerekkel + nagymamával ideális volt. Azóta már csak 2szülő, nagymama és két gyerek lakik otthon... így meg túl nagy.
Most 66 m2-en lakok a férjemmel, de mivel van mindkettünknek irodája, sok a könyvünk, két kocsi is van, 3 bicikli és zongora, így ide maxium egy kicsi férne el... Nagyobba kell költözzünk, mert sok a cuccunk mielőtt családot alapítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!