Mit mennyi idősen kell elkezdeni fejleszteni egy babánál?
Leírnátok nekem mondjuk a kezdetektől 6 éves korig, hogy mikor mit kell fejleszteni egy babánál? Mit mikor kell megtanítani? Mikor milyen játék a hasznos? Stb.
Nagyon köszönöm :)
Szia!
Én fürdésnél már a kezdetekkor mondtam neki most éppen mit mosok neki (arca, keze, hasa stb), hol van a szeme, orra stb.
Az állatokat is lehet neki mutatni, a hangjukat utánozni!
A legózás, építés, puzzle is nagyon hasznos és szeretik is a gyerekek!
Hát, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de direktben nem igazán fejlesztettem/fejlesztem a gyerekeket.
Inkább ösztönből "fejlesztek": sokat beszélek hozzájuk, mondókázok, énekelek. Sokat kirándulunk az erdőben, ott mindig elmondom, hogy melyik növény mi, öltözésnél elmondom a ruhadarabokat, főzésnél mondom, hogy mit csinálok éppen, fürdésnél mondom, hogy melyik testrészét mosom, ha játszunk (pl. építünk), akkor elmondom, hogy melyik játék milyen színű formájú. De ezek közül egyiket sem direktben, hogy "ülj le, és elmondom, hogy mi micsoda", hanem csak úgy jön. Játszunk, és mondom pl. hogy "nézd, milyen szép piros autó" és hasonlók.
2-vagyok!
Igen én sem fejlesztés céljából mondom neki! Jaj igen az ételeket én is elmondom, hogy mi-micsoda, fontos, mert egyik rokonom kislánya már iskolás és alig ismeri az ételeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!