Mi a véleményetek a Bejke női névről?
Figyelt kérdés
Hun eredetű, jelentése: béke, békés.
Illene a vezetéknevünkhöz, de nem egy szokványos név, így férjem idegenkedik tőle, annak ellenére, hogy az ő neve is Hun eredetű.
2012. szept. 25. 22:59
11/14 A kérdező kommentje:
Tetszik, de a vezetéknévvel együtt nem hangzik túl jól.:(
2012. szept. 26. 21:38
12/14 anonim válasza:
Nekem se tetszik igazán, elég fura hangzású. De bármit meg lehet szokni, elsőre pl rosszul voltam a barátnőm nevétől: Tekla, aztán amikor a lányomat vártam már az is megfordult a fejemben, hogy azt adom. :)
13/14 anonim válasza:
Talàlkoztam egy gyönyörű 3 èves Bejkèvel.nagyon szèp nèv...:-)
14/14 YinSu válasza:
Nálam a Xénia, Dzsennifer, Zsüliett nyomják ki a biztosítékot. A Bejke, mint ősmagyar név, aminek a jelentése békés, sokkal közelebb áll hozzám, mint a 'hangzatosabb' külföldi nevek magyarosításai. Egyébként szerintem is megszokás kérdése. Nekem is vannak cifra nevű ísmerőseim, akiknél először 2x is rá kellett kérdeznem, hogy hogy hívják, de ma már eszembe sem jut, mert ő ő. Fel sem merül, hogy lehetne más neve. Vagy érted :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!