Mi a véleményetek a Zille névről?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kislányát így fogják hívni. Igazából el sem tudom dönteni hogy tetszik-e? Mert mint szónak tetszik a csengése, de még életemben nem hallottam erről a névről. Nem tudom hogy a kislányhoz fog-e illeni a neve?2012. szept. 16. 13:59
2/12 anonim válasza:
már ezer éve kiválasztottam ezt a nevet! a páromnak sajnos nem tetszik... sztem nagyon szép! :) épp a napokban ajánlottam itt valakinek, ha már nekünk nem lesz Zillénk... :S egyébként egy nagyon régi magyar név. neten találtam én is, sajnos a jelentése nem ismert.
3/12 anonim válasza:
Maga a név tetszik, mégsem adnám, nem tudom megmagyarázni miért...
4/12 anonim válasza:
Kérdezd meg az ismerősödet, hogy neki/k hogy tetszik a név?!
Nyilván azért adja a gyermekének mindenki azt a nevet, amit választott, mert tetszik neki.
Hál' istennek senki sem egyforma.
Van, aki ha tehetné az összes fiát Attilának nevezné el, de még sem "lehet", mert az emberek hül*ének néznék.
Van, aki Szamócának nevezi el a lányát. Ebbe se szólhat bele senki. Igaz, vicces lesz a Szamóca nevű banki ügyintézővel trécselnem egy tavaszi esős reggelen a befektetésemről.
Szóval érted ... valószínűleg nekem a te gyermeked neve nem tetszene, de mégsem "kritizálom", mert nincs jogom hozzá.
A névválasztás egy olyan dolog, mint a gyermekvállalás. Mindenki maga dönti el, hogy lesz-e vagy nem. Másnak nincs joga beleszólni.
5/12 anonim válasza:
szép név, magyar ha jól tudom. Korábban sose hallottam de mostanában (elmúlt fél évben) hallottam egy két helyen és itt is olvastam.
7/12 anonim válasza:
Egerszegi Krisztina kislányát hívják Zillének, akkor került be a köztudatba ez a név. Az akkoriban született Zillék legalább 6-7 évesek lehetnek már. Nekem annyi "emlékem" van róla, hogy akkoriban láttam két anyukát majdnem ölre menni a játszótéren azon, hogy melyikőjük találta ki először ezt a nevet.
8/12 anonim válasza:
lassan tucat név a Zselykék, Zorák, Zalánok, Zoránok és Dusánok melett
10/12 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik. Én is akkor hallottam először, amikor E. Krisztina ezt a nevet adta a kislányának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!