Mi értelme van annak a terhességi tesznek ami már a nemvárt előtt kimutatja ha terhes az ember (vagyis gondolom, hogy volt megtermékenyítés)?
Szerintem van értelme.
Pl. sok meddő pár megtudhatja, hogy van megtermékenyülés, csak ki kell deríteni, mi lehet a baba továbbfejlődésének akadálya (lehet, hogy csak egy vitaminhiány, lehet, hogy örökletes tényezőket kell felderíteni).
Egyébként ilyen teszteket nálunk sem nagy ügy beszerezni. Pl. clearblue-k, vagy amik a beágyazódás után 3 nappal kb. akár a 20 napon is mutatnak.
Egészséges pároknál szerintem sok értelme nincs, mert ha valaki nagyon fél attól, hogy terhes, hiába tesztelne egy negatívat a mensi előtt öt nappal, ugyanúgy félne tovább és tesztelne ismét, ha késik a mensije egy további napot. Sőt, egészen addig félne, amíg végül meg nem jön.
Ha pedig valaki gyereket akar, akkor a terhességnek a pozitív teszten kívül az a legbiztosabb jele, ha elmarad a mensi. A kettő kombinációja. Utána meg aggódunk tovább, hogy lesz-e szívhang, mert ha van szívhang, akkor mer a legtöbb orvos gratulálni és utána kaphatunk kiskönyvet, addig még nem is nagyon sorolnak bennünket úgy igazán a terhes csoportba.
Nekem is volt halvány pozitív tesztem a nemvárt előtt három nappal, sokra nem mentem vele, nem igazán hittem neki, izgultam tovább. A mensi nem jött meg, másnap reggel teszteltem ismét, az már erős pozitív lett és akkor kezdtem el hurrázni.
Tehát nálam nem érne semmit egy ilyen teszt.
nekem is kimutatta a teszt (sima, hagyományos, teszveszen vettem) a nemvárt előtt. És nagyon örültem neki. Szerencsére nem szívódott fel, azóta is itt hordom a szívem alatt. Szerintem nagyon jó hogy van ilyen teszt, több nőt megkímél az idegeskedéstől.
üdv 20heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!