Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi értelme van annak a terhess...

Mi értelme van annak a terhességi tesznek ami már a nemvárt előtt kimutatja ha terhes az ember (vagyis gondolom, hogy volt megtermékenyítés)?

Figyelt kérdés
Szerintem teljesen értelmetlen, mert egy csomó nő megtermékenyül, de meg is jön neki, úgy hogy nem is tudja!Szóval, ha ez kimutatja már a nemvárt előtt, akkor csak még több csalódott nő lesz, nem?Amúgy ezt Angliában láttam, ott reklámozták.
2009. aug. 2. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem van értelme.

Pl. sok meddő pár megtudhatja, hogy van megtermékenyülés, csak ki kell deríteni, mi lehet a baba továbbfejlődésének akadálya (lehet, hogy csak egy vitaminhiány, lehet, hogy örökletes tényezőket kell felderíteni).

Egyébként ilyen teszteket nálunk sem nagy ügy beszerezni. Pl. clearblue-k, vagy amik a beágyazódás után 3 nappal kb. akár a 20 napon is mutatnak.

2009. aug. 2. 18:16
 2/3 anonim ***** válasza:
72%

Egészséges pároknál szerintem sok értelme nincs, mert ha valaki nagyon fél attól, hogy terhes, hiába tesztelne egy negatívat a mensi előtt öt nappal, ugyanúgy félne tovább és tesztelne ismét, ha késik a mensije egy további napot. Sőt, egészen addig félne, amíg végül meg nem jön.

Ha pedig valaki gyereket akar, akkor a terhességnek a pozitív teszten kívül az a legbiztosabb jele, ha elmarad a mensi. A kettő kombinációja. Utána meg aggódunk tovább, hogy lesz-e szívhang, mert ha van szívhang, akkor mer a legtöbb orvos gratulálni és utána kaphatunk kiskönyvet, addig még nem is nagyon sorolnak bennünket úgy igazán a terhes csoportba.

Nekem is volt halvány pozitív tesztem a nemvárt előtt három nappal, sokra nem mentem vele, nem igazán hittem neki, izgultam tovább. A mensi nem jött meg, másnap reggel teszteltem ismét, az már erős pozitív lett és akkor kezdtem el hurrázni.

Tehát nálam nem érne semmit egy ilyen teszt.

2009. aug. 2. 18:36
 3/3 anonim ***** válasza:

nekem is kimutatta a teszt (sima, hagyományos, teszveszen vettem) a nemvárt előtt. És nagyon örültem neki. Szerencsére nem szívódott fel, azóta is itt hordom a szívem alatt. Szerintem nagyon jó hogy van ilyen teszt, több nőt megkímél az idegeskedéstől.

üdv 20heteske

2009. aug. 2. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!