Járhat nekem GYED? Szeptemberben szünt meg a tanulói jogviszonyom (középfokú), azóta regisztrált munkanélküli vagyok.
én meg úgy tudom nem járhat.
beszámít, ahogy az első is írta, de mivel nem dolgozol így nincs amibe beleszámítson. ha most elmennél dolgozni, bár nem írtad mennyi idős terhes vagy, akkor játhatna neked
NEM jár a GYED sajnálom. :(
Azért mert biztosított voltál nem jelenti a GYED-re való jogosultságot. Egészségügyi biztosításod volt, ami azt jelenti, hogy az orvosi ellátásokat térítésmentesen igénybeveheted.
A GYED-hez munkaviszony szükséges, befizetett járulékok utánad, meghatározott ledolgozott idő (365nap-nemrég emelték), ugyanúgy jár, mint a Táppénz, hisz azt is csak az kap aki dolgozik.
GYES-re, és családi pótlékra leszel jogosult.
Köszi a válaszokat:)
3 hónapig voltam gyakorlaton,szóval ott fizették utánam a járulékokat de akkor ezek szerint sajnos ez nem elég :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!