Ha munkanélküli vagyok, akkor tényleg csak a GYES jár?
Most még a 2. gyerek után járó szabijaimat töltöm, de szinte biztosan kirúgnak (viszont elég sok végkielégítés jár, mert 15 éve ott vagyok). Szeretnénk 3. gyereket hamarosan, de nem biztos, hogy találok állást, mielőtt terhes leszek (már nem vagyok fiatal - nincs túl sok időm). Ha munkanélküliként leszek terhes, akkor csak a GYES-re leszek jogosult? A gyerek születése napjától?
Előtte terhesen elmehetek munkanélküli segélyre? Hogy "járok jobban"?
Köszönöm a választ!
Sajna nem fog összejönni a 365 nap, mert tavasz óta GYES-en voltam, most 2 hónap a szabim, amit kiveszek, + 2 hónap a felmondási időm. Utána vissza szeretnék menni GYES-re (áprilisig kapom), aztán mennék munkanélkülire csak. Gondolom a GYES nem számít munkaviszonynak. Ha viszont a kirugás után mennék munkanélkülire, 90 napig kapnám csak (4 hónap + 3 hónap), és így sem jön ki a 365 nap... Jól gondolom, ugye?
Ráadásul ha valami csoda folytán mégis összejönne a 365 nap, akkor sem lenne valami egetverő összeg a TGYÁS és a GYED a GYES-hez képest, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!