Azért mert gyes-en, gyed-en itthon vagyunk, mindent nekünk kell a házba csinálni, vagy közösen kéne a férjeinkkel együtt?
Értem itt a rendrakást, takarítást, gyerekkel való foglalkozást, mindent.
Mit gondoltok, hogy kéne ennek lennie? És ha van kedvetek dicsekedni vagy épp panaszkodni hogy nálatok épp hogy van, nyugodtan. :-)
Én is megírom majd.
Én igyekszem ezeket mindet megcsinálni, hogy ha apa hazajön, akkor kaja és utána a bébivel foglakozzon,én addig szusszanok egyet,vagy elmegyek futni, vagy megyünk együtt sétálni.
De ha itthon van,akkor szó nélkül segít,vagy maximálisan a bébivel játszik míg én főzök vagy bármit megcsinálok.
Amiket hallok néha másoktól,nagyon nagy szerencsém van a párommal,de mi mindig azt mondtuk, együtt akartuk a babát, a feladatok is közösek,bár előtte is sokszor segített itthon.
Én soha nem voltam olyan fáradt, mint amíg otthon voltam a gyerekekkel. Még pisilni, enni se lehet nyugodtan. Apuka meg ha elmegy egy irodába dolgozni, az oké, hogy fárasztó, de este igazán besegíthet amíg anyuka is szusszan egyet.
A gyerekekkel a napi 24 óra+házimunka nehezebb, mint utána az ovi/bölcsi-irodai munka (és nem a fenekemet vakartam bent sem!!!), este pici házimunka, gyerekekkel foglalkozás, alvás...
Szóval én a munkamegosztás híve vagyok.
Szia!
Nálunk is munkamegosztás van, de nem tudom ki hogy merre mit, én a legelején ezt leszögeztem, h együtt vállaltuk, együtt neveljük. Főzni nemigazán szokott a férjem, bár a paprikáskrumpli és a brassói az ő "feladata", mert nagyon jól csinálja:)
Amúgy vannak dolgok, amiket nem is hagynék (ilyen a porszívózás, mert azt kb. 5 perc alatt lerendezi), portörlés (Fél óra míg megkeresi a portörlőt); de ő játszik a gyerekekkel, míg főzök pl. ; ő viszi le a szemetet; tud vasalni is, ablakpucolásnál ő veszi le a függönyöket (Tériszonyom van még a létrán is) stb.
Én úgy gondolom, hogy amíg itthon vagyok, természetes, hogy a házimunka nagy része rám marad. Vannak olyan feladatok - esetünkben az ágyhúzás és a madárkalitka kipucolása -, amit nálunk mindig a férjem végez, és ha nagyon fáradt vagyok, este el is mosogat, de erre tényleg csak ritkán kérem meg. Nem hiszem, hogy fair lenne, ha a munkából hazaesve még neki kellene állnia felmosni például.
Ez a hétköznapokra vonatkozik, hétvégén ő is több házimunkát végez, ekkor érvényes nálunk is az "aki főz, az nem mosogat" - szabály. :)
Viszont a gyerekekkel neki is foglalkoznia kell. Vagyis nem kell, hanem játszik velük szívesen. Mint például ebben a pillanatban is. :) Lejön sétálni, fürdet, esti mesét olvas ő is. És még élvezi is, mert ez jó.
Nálunk ez úgy alakult,hogy Apuka sokat dolgozik,már évek óta,volt,hogy "kilépett" a megyéből,és havonta 1x járt haza,majd már 2 hetente tudott jönni,2 hete a környéken dolgozik,minden este itthon van. Mivel csak vasárnap van itthon (akkor sincs igazán,mert mindig akad 1-1 személy,akinek valamit csinálni kell),így rám marad minden. Nem bánom,szeretem csinálni (kivéve a portörlés,az nagyon tud fájni :-) ),de mióta kiderült,hogy a külső méhszájam nyitva,azóta mosni (sima forgótárcsásunk van) a Párom szokott,és a fát a bojliba (fa tüzeléses van) is Ő vágja. Ha alkalma nyílik,a gyerekeknél segít,vagy ha kértem hogy mosogasson el,akkor megtette :-)
S bár néha olyan,mint ha nem szeretné a gyerekeket,mégis nem túlzás ha azt írom,a Világ Legjobb pasasa!! :-) A minap fél szemmel láttam,hogy az alvó legkisebbet (Friss 1 éves),akit nagyon szeretett volna fiúnak,szeretgette,és "Imádlak,Te kis majom!! Hogy lehetsz ilyen szép!! Imádlak Te kis gyönyörű!!!" És a nagyoknak is rendszeresen adja a jó-éjt puszikat,ha nem jön haza túl későn :-) Sőt,ha a középső burkol egyet,hamarabb megvigasztalja,mint hogy én oda érnék :-)
Én azt mondom,hogy ha a férfi nem fizikai munkát végez,s minden délután otthon van,akkor esténként,pl a mosogatást,és legalább 1 óra foglalkozást a gyerekkel,elvárhat az anyuka,ha az anyukának csak a háztartás és a gyermek van! Ha dolgozik mind a két szülő,akkor a gyerek körüli teendőket,a háztartást közösen kellene csinálniuk! De ez az én véleményem!
Üdv: 3 lányos,20hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!