Liza, Annabella, Ludmilla, Kaszilda, Hilda vagy Vanessza szebb?
Nekem nagyon nem jön be egyik sem. Semmiképpen nem adnék ilyen vagy ilyesmi neveket a saját gyerekemnek. Ha muszáj lenne választani, talán a Hilda, de azt sem szívesen. Esetleg német nyelvterületen még elmegy, bár szerintem ott is egy régimódi névnek számít. Lizát ismerek 2-t, 2 barátnőmnek is így hívják a kislányát. Hildát ismerek felnőttet. Kaszilda névről még életemben nem hallottam. Ludmilla nagyon oroszos, de nem ez vele a gond, hanem tényleg az a tipikus csúfolható név. Annabelláról a balatoni szálloda ugrik be, ehelyett inkább Izabella vagy Bella lenne szerintem szebb.
Vanessza a másik stílus, ami nekem nem tetszik - azaz a tipikus amerikai nevek átvétele magyaros írással. Nekem a V. a Jessica, Jennifer Britney meg hasonló nevekkel közös kategória. Ezeket még akkor sem adnám, ha mondjuk amerikai vagy angol férjem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!